Svi uhićeni ostaju iza rešetaka, idu u 16 različitih zatvora: Veleposlanik objasnio zašto je jedan u bolnici

by | kol 14, 2023 | Vijesti | 0 comments

BBB-i u pritvoru

Piše DNEVNIK.hr, Hina,
13. kolovoza. 2023. @ 21:59

Za svih 105 osoba uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, određen je istražni zatvor, javljaju grčki mediji.

Određivanjem istražnog zatvora za posljednja 33 okrivljenika koji su u nedjelju priznali krivnju, zaključen je istražni postupak, a uhićenici će biti raspoređeni u 16 različitih zatvora na grčkom teritoriju, objavio je grčki portal sdna.gr.

Popisu optuženih naknadno je dodan još jedan Hrvat koji je uhićen kad je autobusnom linijom za odredište u Albaniji pokušao prijeći grčku granicu. Prema policijskom izvješću radi se o bratu jednog od uhićenika. I njemu je određen istražni zatvor.

U nedjelju su grčki suci izdali 41 rješenje o istražnom zatvoru. Osobe koje su obuhvaćene tim rješenjima bit će raspoređene u 16 kaznionica.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica. Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe.

Štrbac iz Atene o zloglasnim grčkim zatvorima

S hrvatskim veleposlanikom u Ateni Aleksandrom Sunkom uoči donošenja odluke razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

“Posljednja informacija koju imam je iz krugova obrane da bi ih se moglo teretiti za narušavanje javnog reda, uništavanje imovine i zloćinačko udruživanje.”

Za sada istraga najtragičnijeg aspekta – ubojstva navijača još nije donijela rezultata. Potvrdio je da je jedan od uhićenih prevezen u bolnicu.

“Jedan od njih je na vlastiti zahtjev prebačen u bolnicu. To nije zatvorska bolnica, to je državna bolnica u kojoj se liječi pod nadzorom policije”, potvrdio je veleposlanik. “Radi se o enterološkim problemima koji nemaju izravne veze s ovim slučajem.”

Uhićeni bi trebali biti raspoređeni u čak 16 zatvora. “Nastavit ćemo razgovarati s grčkim vlastima o uvjetima u zatvoru. I nama i Grcima je maksimalno u interesu sigurnost zatvorenika”, poručio je Sunak.

“Ispitivanje nekolicine njih još uvijek traje ovaj čas dok razgovaramo. Neslužbeno iz krugova tužiteljstva se može doznati da postoji opasnost od bijega osumnjičenika i to je vjerojatno razlog zbog kojeg propisuju istražni zatvor. Iz krugova obrane se može čuti da postoji opcija postavljanja zahtjeva za njihovo puštanje pod nekakvim nadzora za vrijeme trajanja istražnog zatvora, ali naglašavam to je sve neslužbeno”, rekao je Sunko.

Izjava predsjednika Milanovića dobila je veliki publicitet. “Prenose je vodeće informativne emisije, a za neki komentar i odjeke je prerano,” rekao je veleposlanik.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr