Leko teško nalazio objašnjenje: ‘Bolno je, ali uvjeren sam da je tako moralo biti’

by | kol 18, 2023 | Vijesti | 0 comments

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Kraj europskih snova za Hajduk. PAOK je unatoč lošijem dojmu s 3:0 slavio u Solunu i tako izbacio Hajduk. Dojam je da je Hajduk bio bolji, ali prolazak se pamti.

Bolan poraz komentirao je i Ivan Leko: “Prvo treba čestitati protivniku, jer znaju igrati na rezultat. Organizirana su momčad. Nogomet je kao boks, dovoljan je jedan udarac za pobjedu. Mi smo od četiri poluvremena, tri bili bolji. Od 60. minute moglo je završiti i 5-6 razlike za njih. Ali, ja sam ponosan kako su moji igrači odigrali. Dominirali smo protivnika, ali u nogometu se zbrajaju samo golovi. Ljudi koji nisu gledali utakmicu mogu pomisliti da je PAOK razbio Hajduk. Meni je bitno u komunikaciji sa igračima i javnosti reći da sam bio ponosan na igrače.”

Zatim je priznao: “Puno smo htjeli, ne bi se mi obrukali u Europi. Imamo svoje mjesto, ali zato što nam je koeficijent takav, moraš imati dozu sreće. Ja sam sretan, u nogometu mi je tako bilo, ali ja sam uvjeren da je sve kako treba biti. Bolno je, ali to je nogomet. PAOK-u čestitke, atmosfera je bila korektna, na kraju mi je žao rezultata.”

‘Nema krivca’

Komentirao je i Dialloa: “Spletom okolnosti je igrao lijevog stopera. Je, falio je, ali bilo je i drugih situacija, ali mi moramo zabiti prigode. Neću na jednog igrača bacati krivicu. Igrao je na poziciji koja nije njegova. Mi znamo da nam nedostaje igrača. Nije nam momčad kompletna, ali imamo još 15-20 dana, nadam se da ćemo smoći snage da nam ekipa bude kompletirana. Da idemo dalje. Nije alibi, mi smo htjeli igrati Europu, ali od sutra će prvenstvo biti kao Liga prvaka za nas. Da ne ispadne Leko traži igrača nakon ispadanja u Europi, ali treba reći da nam momčad nije kompletna.”

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

“Pomoglo bi nam da smo dobili doma, ali kvalifikacije su 180 minuta. Razlika je ta da je PAOK natjecateljska ekipa koja ima tranziciju i napravili su dvije greške. Mi smo PAOK dominirali prvo poluvrijeme, i nije lako doći na Tombu i odigrati 60 minuta. Ali, nogomet se igra za golove, a PAOK ima mirnoću i strpljenje s kojim nas je kaznio” dodao je.

Za kraj je rekao: “Provociraš sreću sa igračima koji će imati “last touch”, htjeli smo otići u rizik sa još ofenzivnijom postavom i nije to bilo loše. Međutim, meni je jasno kada izgubiš 0:3 što ću sad pričati. Da sam ostavio istu ekipu, onda bio bilo da Leko ne mijenja. Zbog statusa kluba bolno je ispasti 0:3, ali treba pokušati sve.

Riskirali smo, otišli sa dva “špica” i mogli smo na kraju izgubiti i pet razlike. U najavi smo znali da nemamo šanse sa PAOK-om igrati “tri na tri” ili “četiri na četiri” u tranziciji. Nekada te karta pogodi, neka ne. Treba se resetirati, nikome nije tako bolno kao meni i mojim igračima. Ali, moramo progutati tešku knedlu, čestitati protivniku i ići dalje. Ovo je za nas sreća, težak je poraz, ali treba ga čovjek iskoristiti da budemo bolji.”

PAOK izbacio Hajduk! Bijeli se totalno raspali nakon brojnih promašaja, jedan je baš razočarao

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr