Objavljene su turističke brojke, jedan dio Hrvatske postaje sve konkurentniji

by | kol 21, 2023 | Vijesti | 0 comments

Predpandemijska razina

Piše Hina,
20. kolovoza. 2023. @ 21:51

Ilustracija
Ilustracija
Foto: Sasa Buric/Cropix

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u nedjelju je izrazila iznimno zadovoljstvo dosadašnjim tijekom turističke godine, istaknuvši da je Hrvatska trenutno po turističkim pokazateljima na razini 2019. godine, a predsezona je zabilježila rekordne rezultate.

“Ono što nas posebno veseli izuzetno su dobri rezultati u predsezoni, ali isto tako rezultati na kontinentu bolji su nego što smo očekivali”, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u Barbanu gdje je pratila ovogodišnju 48. Trku na prstenac.

Po njezinim riječima, do sada je zabilježeno više od 14,6 milijuna dolazaka te je ostvareno više od 77 milijuna noćenja, čime je Hrvatska po pitanju turizma došla na predpandemijsku razinu iz 2019. godine.

Turistički promet u kontinentalnom djelu Hrvatske oko osam posto je bolji u odnosu na 2019. godinu. Brnjac je navela i da je učinjeno “sve što se moglo po pitanju marketinških kampanja i promocija, ali i ulaganja koja sada kreću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti”.

Time će, poručila je, i kontinentalni dio Hrvatske postati turistički konkurentniji. Za ovogodišnju predsezonu rekla je da je bila bolja nego ikada te je ponovila cilj ravnomjernog raspoređivanja turističkog prometa tijekom cijele godine.

“Ove su klimatske promjene katastrofalne za turizam koji se oslanja na samo nekoliko mjeseci”, istaknula je Brnjac poručivši da treba raditi na produžetku i razvoju dobre predsezone i postsezone.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr