Odvjetnik Boysa: “Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih…”

Tragedija u Grčkoj

Piše S. Ke.,
20. kolovoza. 2023. @ 22:06

Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom - 3
Posljednja skupina navijača saslušana pred sudom – 3
Foto: DNEVNIK.hr

Jedan od Bad Blue Boysa je u težoj poziciji od ostalih nakon što je ubijen navijač AEK-a, istaknuo je odvjetnik Athanasios Kaymenakis.

Odvjetnik Athanasios Kaymenakis istaknuo je kako je jedan od Bad Blue Boysa u težoj poziciji od ostalih nakon što je ubijen navijač AEK-a.

“Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Vjerujem mu na riječ da nož nije njegov. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Rekao sam tužiteljima i sucima da ti ljudi nisu imali noževe. Na video snimci nitko od Hrvata ne nosi nož. Mnogo sam sati proveo pregledavajući snimku. Nisam vidio da itko ima nož”, rekao je odvjetnik Kaymenakis za HRT.

Dodaje i kako istraga do sada ide u korist Bad Blue Boysima. Nijedan dokaz ne upućuje da je netko od njih ubojica.

“Optužbe su ozbiljne, ali mislim da težina dokaza, saslušanje i istraga idu nama u korist. Zatvorili su sve jer svi su bili potencijalni ubojica. Moramo to imati na umu, ali mislim da je prošlo dobro. Nastavit ćemo se boriti i osloboditi ljude što je prije moguće. Čvrsto vjerujem u grčki pravni sustav”, zaključio je.

Uhićeni hrvatski navijači i dalje čekaju u grčkim zatvorima.

Pobjedu nad Dinamom su igrači AEK-a u subotu proslavili dresom s imenom ubijenog Mihalisa. Na stadionu je bila i obitelj tragično preminulog 29-godišnjaka.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr