FOTO Zagrljaj prije večere: Srdačni susret Plenkovića i Zelenskog, razgovor ih tek čeka

U Ateni

Piše DNEVNIK.hr,
21. kolovoza. 2023. @ 22:00

Premijer Andrej Plenković sudjeluje na neformalnom susretu lidera u Grčkoj gdje je na večeru stigao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis ugostio je čelnike zemalja zapadnog Balkana i država članica Europske unije na večeri u sklopu neformalne rasprave o proširenju Unije i europskoj budućnosti regije te o agresiji  Rusije na Ukrajini.

Na večeru je stigao i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, s kojim će se u utorak sastati hrvatski premijer Andrej Plenković i razgovarati o novoj vojnoj pomoći Ukrajini.

PVRH @AndrejPlenkovic sudjeluje u Ateni na neformalnom sastanku na vrhu s 🇺🇦 predsjednikom @ZelenskyyUa, predsjednicom @EU_Commission @vonderleyen, 🇬🇷premijerom @kmitsotakis i liderima iz regije. Hrvatska snažno stoji uz #Ukraine, koja pruža herojski otpor ruskoj agresiji! 🇭🇷🇺🇦🇪🇺 pic.twitter.com/CfbQUGFC6B

— Marko Milić (@HrMarkom) August 21, 2023

Dvojica državnika pozdravila su se srdačno uoči večere, prije koje se Plenković susreo s kolegama s Kosova, BiH i Moldavije, a na neformalno okupljanje stigli su predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr