Ljudi na plaži stajali i gledali u nevjerici: Iz mora izašla zvijer i počela trčati plažom

by | kol 23, 2023 | Vijesti | 0 comments

Foto: Twitter

Autor: H.B.

Prije nekoliko tjedana kupači i turisti na plaži Destin na Floridi, svjedočili su prizoru koji ih je u potpunosti šokirao. Naime, manji crni medvjed izronio je iz mora i počeo trčati po plaži u Meksičkom zaljevu. Mladi medvjed se malo okupao, potrčao i onda se udaljio od turista i plaže.

Dok je mali medvjed uživao u svojoj igri s vodama zaljeva, jedan turist je izjavio: “Valjda je i on na odmoru!” Njegova prisutnost, iako rijetko viđena, nije izazvala paniku jer je lokalna Komisija za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC) objasnila da mladi crni medvjedi često istražuju nekonvencionalna područja u ovo doba godine. Ovaj pokušaj istraživanja može biti povezan s potrebom za pronalaskom hrane ili novog staništa, bez majčine pratnje.

A bear just swam from way out in the ocean to shore in Destin. Insane. @spann pic.twitter.com/v033ep7FFa

— Cdawg (@cbcpa79) June 11, 2023

Ne treba im se približavati

FWC je naglasio da, iako se može činiti neobičnim vidjeti medvjeda na plaži, to nije neuobičajeno za crne medvjede kako plivaju prema zaljevu, posebno dok tragaju za hranom. Tijekom ovog godišnjeg razdoblja, mladi medvjedi poput ovog viđenog u Destinu počinju napuštati majčino stanište i mogu se pojaviti na neočekivanim mjestima dok pokušavaju pronaći novo stanište.

Službenici su podsjetili sve da se drže sigurne udaljenosti od divlje životinje te da ih nikako ne hrane. Jennifer Majors Smith, jedna od turista koji su svjedočili ovom susretu, podijelila je svoje snimke na društvenim mrežama. Opisala je trenutak: “Čovjek je vikao ‘Medvjed!’ Očekivali biste ‘Morski pas’ ili ‘Dupin’, ali ne i ‘Medvjed’. Izašao je iz Zaljeva i izgledao je umorno. Svi smo bili šokirani i zaprepašteni što smo vidjeli. Svima nam je bilo drago vidjeti ga sigurnog od vode.”

Inače, video medvjeda na kupanju kruži već neko vrijeme društvenim mrežama i na Twitteru je do sada skupio više od 3.6 milijuna pregleda.

Znanstvenici uočili masivnu pukotinu na Zemljinoj kori: Mogla bi prepoloviti jedan kontinent po pola

Autor:H.B.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr