FOTO Požar u Podstrani, uz vatrogasce gasi ga i kanader

Kuće nisu ugrožene

Piše Hina/DNEVNIK.hr,
25. kolovoza. 2023. @ 19:21

U Gornjoj Podstrani na brdu Perun u petak nešto prije 17 sati izbio je šumski požar, gase ga brojna vatrogasna društva s tog područja uz pomoć kanadera, a u ovom trenutku nisu ugroženi stambeni objekti, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita.

Prema informacijama vatrogasaca gori šuma, razno raslinje i maslinici.

Na terenu je više desetaka vatrogasaca JVP Podstrane, JVP i DVD Split, DVD Žrnovnica i kanader, a uskoro bi im se u gašenju trebala pridružiti još dva kanadera. Od vatrogasaca se doznaje da kuće nisu ugrožene jer vjetar koji trenutno puše na tom području nosi požar put vrha brda.

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan izvijestio je za Dnevnik Nove TV o stanju na terenu.

“Zasad nema opasnosti po kuće, zračne snage stigle su tu na teren na vrijeme, tako da dvije kuće za odmor koje se nalaze u blizini su obranjene i zaustavljeno je širenje samog požara prema mjestu gornja Podstrana gdje se nalazi veliki broj i smještajnih kapaciteta i obiteljskih kuća. Sam požar dogodio se na mjestu Perun u Podstrani koja se nalazi tik pored Splita, nešto iza 18 sati, a već nakon dvadesetak minuta stigle su zračne snage, prvo e-traktor, zatim i kanader.”

Oni i dalje gase, pokušavaju do noći, a ostalo je još jedno možda sat, sat i pol da saniraju taj teren kako se požar tijekom noći ne bi gasio. U svakom slučaju na ruku vatrogascima ide i vrijeme, trenutno je vjetar stao. Na terenu su uz vatrogasce, naravno i DVD Podstrana i javne postrojbe Podsrtrana, njihovi kolege iz Žrnovnice, Splita, stigli su i iz Dugog rata. U svakom slučaju čini se da ovaj sami požar neće izazvati neke veće probleme, dogodio se u samom vrhu brda, to je šuma, to je nisko raslinje, tako da osim dima i te izgorene površine , nikakve veće štete ni za stanovništvo ni za njihovu imovinu u ovom slučaju ne bi trebalo biti.”
 

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr