Problemima u Zagrebu nema kraja: Uz travu i porušena stabla, prijeti još jedna opasnost

ima ih šest tisuća

Piše DNEVNIK.hr,
26. kolovoza. 2023. @ 21:23

S kvalitetom života u jednom zagrebačkom naselju trenutačno zasigurno nisu zadovoljni jer dok je pozornost javnosti usmjerena većinom na nepokošenu travu, rastu divlja odlagališta otpada. Ma koliko nevjerojatno zvučalo – na širem području Zagreba – više ih je od šest tisuća. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

U produžetku Zelene tržnice gdje nakupci kupuju voće i povrće za prodaju, ostavljeni su i dijelovi otrovnih azbestnih krovova, a najčešće to dovoze tvrtke koje ilegalno odvoze otpad na kućnom pragu, kaže Josip Pavlović iz udruge Ekologija grada koji godinama prati problem. Kako bi sve dokumentirali, u udruzi čak su i sami pozvali jednu takvu tvrtku na intervenciju.

Podnijeli smo prijavu Državnom inspektoratu, podnijeli smo prijavu Poreznoj upravi, čak i Općinskom državnom odvjetništvu, s obzirom da je to djelo koje se stalno ponavlja”, rekao je Pavlović i dodao da nakon mjesec i pol dana još nema odgovora.

“Odlagališta na sve stane, gdje god da se okrenete”, ispričao je Zvonko

Grad Zagreb je u odgovoru na pitanja Dnevnika Nove TV pobrojao svega 35 većih ilegalnih odlagališta, eko udruge tvrde više ih je od 6000.

Gdje je najviše ilegalnih odlagališta i što iz Grada kažu na rješavanje ovog problema, pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Amele Čilić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr