Usik razbio Duboisa! ‘Hrgović? Idem jesti i piti mineralnu vodu’

by | kol 27, 2023 | Vijesti | 0 comments

VIDEO: POGLEDAJTE NOKAUT

nedjelja, 27.8.2023. u 00:49

Foto: KACPER PEMPEL

Ukrajinski boksač nokautirao je britanskog izazivača u devetoj rundi. Idući na redu morao bi biti najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović iako Ukrajinac planira okršaj s Tysonom Furyjem

Boksački svijet i dalje ima istog prvaka. Oleksandr Usik (36) je u 21. meču dominantnom izvedbom riješio mladog izazivača Daniela Duboisa (25) i nokautirao ga u devetoj rundi. Britanac je pružio koliko je mogao, no nije išlo protiv tehnički nadmoćnijeg suparnika.

Foto: KACPER PEMPEL

Usik je po općem dojmu dominirao svih devet rundi, zadao puno štete suparniku prije nego ga je nokautirao direktom u devetoj rundi. A puno polemika izazvala je situacija iz pete runde kada je sudac nakon aperkata Duboisa prekinuo meč i dosudio udarac ispod pojasa, u međunožje, te Usiku dao pet minuta da se oporavi. Nakon meča Britančev kut prozvao je sudački sastav i upitao ih kako je to nizak udarac jer su smatrali da je aperkat odsjeo u tijelo i da je Usiku trebalo brojati.

– Osjećam se pokradeno i prevareno – rekao je Dubois nakon meča.

Foto: KACPER PEMPEL

Kako god, Dubois je izgubio drugi put u karijeri nakon Joea Joycea dok je Usik i dalje neporažen. I u vlasništvu i dalje drži ujedinjene svjetske pojase, sve osim onog WBC-ova koji je u vlasništvu Tysona Furyja.

Usik je nakon meča upitan što ga čeka?

– Tyson Fury? Spreman sam već sutra. Možemo se boriti bilo kada, ali ne znam kako Tyson na to sve gleda – rekao je ukrajinski boksač.

Foto: KACPER PEMPEL

Uslijedilo je pitanje o Filipu Hrgoviću koji je obavezni izazivač za IBF svjetsku titulu i koji bi se, prije ili kasnije, trebao boriti s Usikom.

– Gledajte, sada želim ići kući. Dobro se naspavati i jesti te popiti mineralne vode. Ovdje je moj menadžerski tim i oni će se baviti takvim stvarima – rekao je Usik te izbjegao odgovor.

Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Hrgović je u boksačkom spektaklu u Londonu 12. kolovoza pobijedio dosad neporaženog Australca Demseya McKeana tehničkim nokautom u 12. rundi i tako došao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

IBF je nakon meča odredio da je Hrgović obavezni izazivač Oleksandra Usika i da ga Ukrajinac ne može izbjeći.

>> VIDEO NOKAUTA POGLEDAJTE OVDJE

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr