Splitska luka puca po šavovima, koliko još može izdržati? “Hitno se treba nešto poduzeti”

by | kol 28, 2023 | Vijesti | 0 comments

Slika ljeta

Piše DNEVNIK.hr,
27. kolovoza. 2023. @ 21:54

Splitska luka ovog je ljeta na maksimumu, prepuna je brodova, ali ne bi funkcionirala i ujedno bila sigurna bez – Operativnog centra. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Splitska luka ovog ljeta puca po šavovima od kruzera, jedrenjaka, trajekata i katamarana. Pitanje je koliko još pritiska u ljetnim mjesecima luka može izdržati, a da ostane sigurna i bez sudara.

“Ljeti u mjesec dana u splitsku luku uplovi i isplovi 9000 brodova. A da negdje treba podvući crtu govori i studija Pomorskog fakulteta koja kaže da je to previše i da hitno nešto treba poduzeti“, izvijestila je reporterka reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Vikendi su najopterećeniji, uz kruzere, trajekte i katamarane, i noću i danju isplovljavaju party brodovi ili morski taxi brodovi gumenjaci, brodovi su prepuni ljudi, pa kapetani trebaju biti posebno oprezni.

“Pokušat ćemo dogovoriti da mali brodari dolaze tijekom cijelog tjedna, a ne samo vikendom”, rekao je Zvonimir Perkušić iz Lučke Uprave Split.

Više pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr