Veliki udarac za zajednicu: Ostaju bez najvećeg investitora u regiji – radnici otpušteni, a tvrtka se zatvara

by | kol 31, 2023 | Posao | 0 comments

Stručnjaci tvrtke napravili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju.

Prevent Leather Visoko početkom ovoga tjedna otpustio je oko 150 radnika, a zatvaranje firme najavljeno je 1. rujna. Veliki je to udarac za Visoko i okolicu koje tako ostaju bez najvećeg investitora u regiji pa će radnici biti prinuđeni vjerojatno tražiti posao van mjesta prebivališta.

Kako je objašnjeno radnicima, tvornica se zatvara zbog posljedica svjetske krize, inflacije i promijenjenih tržišnih uvjeta.

– Jedan od ključnih razloga gašenja Prevent Leathera je kontinuirani pad narudžbi iz godine u godinu u postpandemijskom razdoblju. Inflacija i globalna kriza dodatno su otežale poslovanje i stabilnost proizvodnog pogona.

Stručnjaci tvrtke napravili su detaljnu analizu koja je pokazala negativne rezultate u poslovanju, stoga je uprava naše tvrtke donijela odluku o zatvaranju proizvodnog pogona specijaliziranog za proizvodnju kožne galanterije, priopćio je Prevent Leather.

Odluka o gašenju pogona donesena je s ciljem prilagođavanja tvrtke promijenjenim tržišnim uvjetima i osiguravanja održivosti poslovanja u budućnosti. Ostale članice Prevent grupe neće osjetiti posljedice zatvaranja Prevent Leathera, te će nastaviti s kontinuiranim radom, inzistirajući na kvaliteti svojih proizvoda i predanosti partnerima i kupcima.

Kao dio procesa zatvaranja Prevent Leathera, sadašnji zaposlenici bit će otpušteni u skladu s primjenjivim zakonima i propisima. Tvrtka će pružiti podršku pri otpremnini i traženju posla kako bi olakšala prijelaz zaposlenicima na koje će ova promjena utjecati, navodi

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr