Cure detalji uhićenja vlasnika kluba u kojem je ubijen Sabljo: ‘Bolje u ruke, manje je sumnjivo’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr

U posljednjoj akciji zagrebačke policije protiv narko-kriminala je, kako javlja N1, i jedan od suvlasnika narodnjačkog kluba Ritz u Zagrebu u kojemu je prije nekoliko mjeseci ubijen Tomislav Sabljo.

Riječ je, kako stoji u policijskoj prijavi, o Mariju Gavriću, 39-godišnjaku koji u Zagrebu ima još nekoliko lokala, od kojih je jedan i Činkica, palačinkarnica koja posluje na dvije adrese.

U jednu od njih Gavrić je, tvrdi USKOK, u siječnju 2021. naručio drogu.

Kilogram kokaina

Radilo se o o jednom kilogramu kokaina kojeg je za 36 tisuća eura dogovorio osobno s Darkom Jandrićem, zaključuju istražitelji iz pronađenih poruka do kojih su došli nakon što je dešifrirana komunikacija 20 osumnjičenika.

Policija i Uskok razbijaju narko bandu: Uhićen i vlasnik kluba u kojem je ubijen Sabljo?

Jandrića i Viktora Milakovića istražitelji su označili kao vođe ove kriminalne grupe koja je od lipnja 2019. do ožujka 2021. navodno preprodala droge za 593 tisuće eura.

Inače, u Gavrićevom Ritzu u travnju ove godine ubijen je Tomislav Sabljo, koji je, prema sumnji USKOK-a, bio član narko-bande konkurentske Milakovićevoj.

Upravo je ta borba za prevlast na narko-tržištu, također prema sumnjama USKOK-a, bio motiv zbog kojeg su Milaković i njegovi ljudi ranije planirali atentat na Sablju, no do realizacije nije došlo.

Eksplozija i Sabljina smrt u Ritzu

Umjesto toga, pred stan Sabljinog suradnika Tomislava Sučića, koji je također optužen za preprodaju droge, postavljena je eksplozivna naprava u svibnju 2021. na zagrebačkom Laništu, a u eksploziji je lakše ozlijeđena Sučićeva partnerica te je napravljena golema materijalna šteta.

POLICIJA NAPOKON OTKRILA KAKO JE SABLJO UBIJEN! U sve je upleten i suspendirani policajac: Ovo je kronologija krvoprolića u Ritzu

Jedan od Milakovićevih suokrivljenika za podmetanje te eksplozije sada je osumnjičen i za preprodaju droge.

Sada je pitanje hoće li u svjetlu ovih novih informacija, te analizom novih okrivljenika istražitelji sada potražiti i moguću drugu pozadinu Sabljinog ubojstva u Ritzu. Naime, do ovog trenutka redar iz Ritza koji je pucao u Sablju osumnjičen je da je to učinio tijekom naguravanja s pripitim gostom. Nije, navodno, bilo namjere.

‘Bolje u ruke, manje je sumnjivo’

USKOK, naime, sada tvrdi daje suvlasnik Ritza Mario Gavrić u siječnju 2021. od Jandrića naručio kilogram kokaina.

Droga je isporuku čekala uskladištena u jednoj garaži na zagrebačkim Ravnicama gdje je, prema sumnjama istražitelja, bio svojevrsni distribucijski narko-centar Milakovićevih ljudi.

‘DAJ PARE ILI ĆU TE MASAKRIRATI!’ Tko je ubijeni Tomislav Sabljo? Iznuđivao je unuka prve hrvatske državne revizorice, palio aute čelnicima Dinama

Preko SKY ECC aplikacije na kojoj je Gavrić, kako je rekonstruirao USKOK, imao PIN ‘GWSQF3’, te nadimak ‘Boost’, suvlasnik Ritza naručio je dostavu droge u ‘Činkicu’ u Španskom.

“U lokal da dostavi robu”, čudio se Jandrić objašnjavajući kako nikada ne dostavlja drogu u stanove ili poslovne prostore.

“Bit ću ja unutra”, napisao je, prema prijavi, Gavrić.

“Kako god vam paše, bolje u ruke manje je sumnjivo. Doći će u Činkicu i dati vam”, zaključuje dopisivanje Jandrić, nakon čega je, navodi USKOK, poslao jednog svog suradnika s kokainom u lokal u Španskom. Ovaj mu je od tamo poslao fotografije novca. “Brojim”, napisao je uz snimku novčanica od po 50 i 100 eura.

‘Boost’

Istražitelji su, provjeravajući je li ‘Boost’ doista Gavrićev nadimak na šifriranoj komunikaciji, analizirali i javno dostupne podatke o njegovoj ‘Činkici’. Provjerili su adresu na koju je Jandrićev suradnik nosio kokain, kao i fotografije unutrašnjosti lokala u kojoj je, zaključili su, obavljena primopredaja.

“Samo bi vlasnik napravio tako nešto jer se u svom poslovnom prostoru osjeća dovoljno sigurno i zaštićeno”, zaključili su.

Osim toga, provjerili su i Gavrićev policijski dosje u kojem je do sada već pet puta evidentiran zbog zlouporabe opojnih droga.

Autor:Dnevno.hr

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr