Sve popularniji trend: Roditelji traže bračne partnere za svoju djecu

by | ruj 3, 2023 | Posao | 0 comments

Na susretima “omiai” – posredovanja u sklapanju braka roditelji govore o svojoj odrasloj, slobodnoj djeci, za koju se nadaju da će pronaći ljubav.

Sve manje Japanaca odlučuje se za brak i decu, a njihovi roditelji u želji da dobiju unuke odlaze na organizirane događaje za sklapanje brakova kako bi pomogli djeci da nađu odgovarajućeg bračnog partnera, javlja CNN.

S obzirom na rastuće životne troškove, loše ekonomske izglede i zahtjevnu radnu kulturu, danas se sve manje Japanaca odlučuje vjenčati i imati djecu. Tu uskaču njihovi roditelji, zabrinuti zbog sve manjih šansi da imaju unuke.

Na susretima “omiai” – posredovanja u sklapanju braka roditelji govore o svojoj odrasloj, slobodnoj djeci, za koju se nadaju da će pronaći ljubav.

Svaki od roditelja izdvaja 14.000 jena (89 eura) kako bi sudjelovali na takvom događaju.

“Ideja da je u redu da roditelji pomognu svojoj djeci da se vjenčaju na ovaj način postala je sve raširenija”, rekla je Noriko Miyagoshi, direktorica tvrtke koja već gotovo dva desetljeća organizira događanja za sklapanje braka.

U prošlosti su se ljudi možda sramili dolaska na te događaje, dodala je.

“Ali vremena su se promijenila.”

U Japanu je danas sve manje brakova i manje ljudi. Stanovništvo je već dugo na silaznoj putanji i u godini do siječnja, prema vladinim podacima, pretrpjelo je rekordan pad od 800.523 na 125,4 milijuna.

Broj novoregistriranih brakova u Japanu u 2021. godini pao je na 501.116, što je najmanje od kraja Drugog svetskog rata i samo polovina broja br

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr