Mateja je pauzirala život nakon smrti oca i brata, sad je osvojila pregaču: ‘Teško je krenuti dalje’

Audicijske emisije i dalje traje. Pojedini kandidati oduševili su žiri, dok su druge pitali – Znaš li ti kuhati

Hrvatskoj kulinarskoj sceni smiješi se svjetla budućnost ako je suditi po mladim kandidatima koji su u MasterChefu pokazali da imaju dobre temelje znanja, ali i veliku volju. Tek što je postala punoljetna, mlada Istrijanka Gaia Zec oduševila je žiri – Damira, Stjepana i Melkiora – svojim kulinarskim sposobnostima. No to ne treba čuditi, jer Gaia je znala da se kuhanjem želi profesionalno baviti još u ranom djetinjstvu, a žiri je oduševila fritulama koje je naučila raditi od svoje bake i kući se vratila s MasterChef pregačom.

POGLEDAJTE VIDEO:

‘Možda je ovo prilika da stisnem ‘play’ na život’

Mateja Husak (25) dolazi sa sela i radi na farmi krava te rado ističe prednosti života ondje. Na MasterChef ju je prijavio ujak na kojeg se zbog toga isprva ljutila, ali sada mu je zahvalna. Mateja s majkom jede na stolu za četvero na kojem su još uvijek mjesta za preminulog oca i brata.

– Teško je krenuti dalje. Nakon svega sam stavila život na pauzu. Nemam nikakvih planova, nema ničega. Samo posao i doći kući, preživjeti. Možda je ovo prilika da stisnem ‘play’ na život – otvorila je Mateja svoje srce.

Foto: Luka Dubroja

Iako se nije pokazala u dekoraciji, jelo je žiriju bilo ukusno, pa je kuhinju napustila s pregačom koju joj je uručio Stjepan.

– Pregača je veliki motiv za ići dalje – zaključuje Mateja. 

Petar Tucman (42) povratnik je u MasterChef koji je prošle godine uspio doći do bootcampa. Za ovu se sezonu bolje pripremio i predstavio se pireom od špinata i jaja te na taj način žiri pokušao okusima vratiti u djetinjstvo. Ipak, kompleksnošću jela prilično je riskirao. Poširano jaje pohao je u mrvicama, što mu je na kraju na njegovu neskrivenu radost, potpuno uspjelo.

– Želim sebe i druge uveseljavati hranom – kaže Petar.

– Ovo što si napravio u godinu dana nama znači jako puno. Dobrodošao u MasterChef kuhinju – priopćio mu je Damir.

Foto: Luka Dubroja

Barista Josip Novačić (42) na audiciju je došao u kuharskoj košulji u nadi da se time nije urekao.

– Osjećam se uzbuđeno i adrenalin pomalo radi. Ali, zbog toga sam ovdje – rekao je Josip kojeg je Melkior prepoznao iz prošlih sezona kada je s kandidatima bio u posjeti baristi, a taj barista bio je Josip.

Ovoga puta u drugoj ulozi, Josip je dao sve od sebe da što bolje napravi file od piletine s kavijarom od kave, ali zaboravio je donijeti sol i papar za završavanje jela. Način na koji je kuhao, bez obzira na greške, zaradio mu je prolaz.

– Lijepo plešeš po kuhinji, a ostale stvari se daju naučiti – poručio mu je Stjepan.

Foto: Luka Dubroja

‘Znaš li ti kuhati?’

Ana Grujić (22) pripremila je čokoladno-voćno desertno jelo, a pred žirijem je morala dovršiti dio koji joj je zagorio u pretkuhinji. U jednom trenutku zbog načina na koji se ponašala za štednjakom, upitali su je:

-Znaš li ti kuhati? 

Ubrzo je shvatila da joj plin nije bio upaljen ispod lončića u kojem je kuhala umak.

– Apsolutno sve što je moglo poći po krivu je pošlo po krivu – komentirala je Ana koja na kraju ipak nije dobila pregaču.

Glazbenik Robert Pajić (33) pokušao je pripremiti domaće raviole od cikle na umaku od crnog vina. U MasterChef se prijavio zbog izazova i odvažio se raditi neke tehnike koje mu nisu domaći teren, a to ga je i koštalo pregače jer mu se hrana koju je radio pred žirijem raspala.

– Bio sam razočaran. Gledao sam i ne vjerujem. Vježbao sam i ispadalo je svršeno, a pred žirijem se raspalo – rekao je Robert koji je audiciju također napustio bez pregače.

Foto: Luka Dubroja

Ivana Soldo (27) nepca žirija u audicijskoj je emisiji odlučila osvojiti tiramisuom na njezin način.

– Da mogu nešto drugačije, pojednostavnila bih. Ne bih si zadala toliko stvari koje su mi oduzele dosta vremena – rekla je Ivana.

Melkioru se nije svidio način na koji je servirala desert, pa je od njega dobila ‘ne’. No, prolaz je dobila od Damira i Stjepana, pa je kući u Čitluk otišla s pregačom.

– Kod mene je sada inat da se dokažem Melkioru, da ja to mogu – rekla je za kraj.

Foto: NOVA TV

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr