Svi pričaju o Scholzovom povezu na oku nakon pada: No padali su političari i prije njega, a neki i pred kamerama

Kao gusar

Piše DNEVNIK.hr,
06. rujna. 2023. @ 00:08

Njemački kancelar i u utorak se pojavio s crnim, gusarskim povezom preko oka. Ima i modrice, a sve je posljedica pada dok je trčao. No, nije Scholz jedini političar koji je pao. Neke padove snimile su i kamere.

Svoj novi look Olaf Scholz premijerno je pokazao na okupljanju Socijaldemokrata. No iza crnog povezna na oku ne stoji zaluđenost pomorskim pljačkašima. Njemački kancelar imao je nezgodu tijekom trčanja, kojim se inače redovito bavi.

“Zbog ozljede oka morat ćete se naviknuti da će sljedećih nekoliko dana nositi povez na oku”, objasnio je okupljenima glasnogovornik vlade Steffen Hebestreit.

Sam Scholz je u šali poručio kako je “gore nego što izgleda”. Poveselio se hrabro mimovima, a internet je jedva dočekao. Tako je jednooki njemački junak osvanuo je na kovanici, pa kao negativac u James Bondu i Austinu Powersu, ali i lik u igrici. Bundestag je osvanuo pod gusarskom zastavom s kapetanom Scholzom.

Zahvaljujući jednostavnoj video manipulaciji zapjevao je i poznatu gusarsku pjesmu. Upečatljivom povezu prethodio je pad, a upravo je pad zapečatio brojne političke nastupe.

Vijest o padu 80-godišnjeg američkog predsjednika Joe Bidena više nikoga ni ne iznenađuje, ali zato mnogi pamte pad Carle del Ponte, tadašnje glavne Haške tužiteljice. Prošla je bez ozljeda.

S pozornice je tijekom posjeta Srbiji poput mađioničara nestao i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović. “Malo sam stepenicu promašio, pomagao sam jednom starijoj dami pa sam sam pao. Odmah sam skočio kao mačka”, pravdao se.

Kao mačka na noge nije se dočekao Zoran Milanović. Precijenio se, još kao premijer, skačući s borbenog oklopnog vozila Patria.

Za pale borce HVO-a pao je i pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Nisam ni osjetio taj pad. Ako su oni u to vrijeme mogli s puškom u ruci braniti domove, mogu i ja kao budući hrvatski predsjednik položiti cvijeće”, kazao je tada u svom stilu, ali na skliskom terenu uvijek se dobro snalazio.

Političke p

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr