Prodana najskuplja hrvatska vila? Za nju se tražilo 7,5 milijuna eura

Svojedobno proglašena najskupljom domaćom nekretinom, Villa Keglevich u Opatiji dobila je novog vlasnika. Povučen je oglas o njezinoj prodaji, a cijena je iznosila 7,5 milijuna eura, piše Novi list.

Villa Keglevich koja je izgrađena davne 1891. godine za groficu Angelique Keglevich (r. Esterhazy) bila je sjedište Policijske postaje u Opatiji. Sudeći prema tabeli koja je postavljena na ulazu u dvorište, ispred ulaza u ex policijsku postaju, povijesna opatijska vila će se nakon investicije i temeljitog preuređenja koje slijedi, vratiti u turističke vode i investitori u njoj planiraju urediti hotel, navodi Novi list.

Na tabeli s najavom radova piše da je građevinska dozvola dobivena za prenamjenu vile u hotel s dogradnjom ulaznog hola i lifta, a kao investitor je navedena tvrtka RI JIR d.o.o. iz Opatije.

‘Vila je održavana i prilično očuvana izvana, dok je iznutra doživjela rekonstrukciju u potkrovlju radi povećanja neto korisne površine, te je po etažama pregrađivana pregradnim zidovima. Izvana je sačuvala originalni oblik, osim u potkrovlju gdje su dodane svjetlosne kupole, te u prizemlju gdje je dograđena portirnica’, dio je oglasa uz koji se Villa Keglevich nudila na tržištu, a njezin je posljednji vlasnik bio je grof Nikolaus Peter Draskovich kojemu su obje nekretnine vraćene u postupku povrata nacionalizirane imovine, piše Novi list

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr