Desetogodišnjaka uhitili jer je piškio na parkiralištu: Stavili mu lisice i odveli ga u pritvor

Stroga kazna

Piše V. S.,
11. rujna. 2023. @ 09:57

Policijska svjetla
Policijska svjetla
Foto: Getty Images

Dječakov otac rekao je da će podići tužbu ako policajac koji je uhitio dijete ne bude otpušten. Dječakovi roditelji traže odbacivanje optužbi, ispriku te odštetu.

Majka 10-godišnjeg dječaka iz Mississippija koji je uhićen zbog javnog mokrenja pozvala je policijsku upravu grada Senatobije da otpusti nekoliko službenika.

LaTonya Eason rekla je da je njezin sin Quantavious bio vezan lisicama i zatvoren nakon što ga je policajac uočio kako mokri na parkiralištu u malom gradu u sjevernom Mississippiju 10. kolovoza.

“Moj sin to nije zaslužio. Ničije dijete to ne zaslužuje”, rekla je Eason tijekom konferencije za novinare sa svojim odvjetnikom Carlosom Mooreom.

U prošlomjesečnoj izjavi šef policijskog odjela Senatobia Richard Chandler rekao je da je ptitvaranje djeteta, u prisutnosti njegove majke, bila pogrešna procjena te da je jedan od pet policajaca uključenih u incident više ne radi u odjelu.

To je malo utješilo Quantaviousovu obitelj, piše Independent.

Dječakov otac rekao je da će podnijeti federalnu tužbu protiv grada Senatobia ako službenik koji je uhitio dijete ne bude otpušten. Dječakovi roditelji traže i ispriku te odštetu, kao i odbacivanje optužbe protiv Quantaviousa.

Prisjećajući se uhićenja od 10. kolovoza, dječakova majka je rekla da je Quantavious obavio nuždu na privatnom posjedu iza njezina automobila dok je ona bila u posjetu odvjetničkom uredu u Senatobiji.


Policijska svjetla
Uhićeni dječak
(Foto:
Facebook/Latonya Eason)


Prvi policajac nije uhitio dječaka, već je razgovarao s majkom, ali tada je stiglo nekoliko drugih policajaca, ispričala je, te su rekli da moraju uhititi njezina sina i odvesti ga u postaju. Quantavious je bio zatvoren u ćeliji između 45 minuta i sat vremena, rekla je.

“Biste li stavili bijelo dijete u kavez? Da se radilo o bijelom djetetu, znate što, vjerojatno ne bi ni bio zaustavljen”, rekla je gospođa Eason.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr