Aerodrom Tuzla blizu zamjene za Wizz Air

Prošlog mjeseca hrvatska kompanija Trade Air potvrdio je da je u pregovorima s Aerodromom Tuzla o stacioniranju jednog od svojih zrakoplova iz obitelji Airbus A320 u gradu.

Aerodrom Tuzla je u završnoj fazi pregovora s prijevoznikom koji će zamijeniti Wizz Air koji će narednih dana zatvoriti bazu u ovom gradu i ukinuti većinu linija.

– U pregovorima smo s dva zračna prijevoznika. Jedan od njih spreman je započeti s radom ovog studenog. Uvjereni smo da će to biti adekvatna zamjena. Za početak, avioprijevoznik bi imao jedan zrakoplov baziran na našoj zračnoj luci, čime bi mogao preuzeti dio putničkog potencijala koji će ostati neiskorišten nakon smanjenja operacija Wizz Aira – rekao je generalni direktor Zračne luke Dževad Halilčević.

Halilčević je napomenuo da još uvijek traju “opsežni pregovori”, a nakon što sve završe, bit će i službeno uspostavljena suradnja te ćemo moći iznijeti više detalja.

Prošlog mjeseca hrvatska kompanija Trade Air potvrdio je da je u pregovorima s Aerodromom Tuzla o stacioniranju jednog od svojih zrakoplova iz obitelji Airbus A320 u gradu. Trade Air spreman je svoje avione dati na wet leasing tuzlanskom aerodromu, a morao bi planirati rute i prodaju.

Nije jasno je li Halilčević u ovom slučaju mislio na Trade Air, piše Ex-Yu Aviation News. Tijekom posljednjeg punog mjeseca rada Wizz Airove baze u Tuzli ovog kolovoza, zračna luka primila je r

Više o temi

Izvor:Poslovni.hr