Mirjana Hrga objasnila Hrvatima: ‘Kako zaustaviti siledžije koji kupuju Bogom dane parcele’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Autor: I.D.

Bivša savjetnica predsjednice Republike Hrvatske i jedna od najpoznatijih hrvatskih novinarki, Mirjana Hrga, aktivna je na Facebooku pa je podijelila svoje mišljenje o klimatskim promjenama i nedavnom nevremenu u Hrvatskoj.

‘Loša vijest je da to da…’

“I najvećim skepticima sada je savršeno jasno da ‘dosadna prica o klimatskim promjenama’ nije bez temelja. Ovo jučer u Libiji izgleda kao najužasniji futuristički film, na kojem sam mijenjala program jer me je uznemiravao. Tisuće – tisuće – mrtvih u nevremenu. Nismo pošteđeni. Srpanjska oluja u Hrvatskoj (Istra, Zagreb, Slavonija) bila je nestvarna”, započela je Hrga.

Mirjana Hrga opalila fotku u kupaćem pa otkrila gdje je sada usidrila jahtu

“Loša vijest je da to izgleda nije nešto što je bilo i možemo staviti u ladicu loših sjećanja. Ne možemo više reći ‘Bilo je toga i prije…’ Sad uopće više nije važno tko je kriv, nego – kako se prilagoditi. Kako preživjeti… Obrazovani ljudi tvrde da je nužno zadržati zelene površine, što manje betonirati… Ali kako zaustaviti sileždije koji kupuju Bogom dane poljoprivredne parcele, šume i uz pomoć vlasti, ‘otvaraju OPG’, a onda – vidi čuda – nikne kuća (koja poslije bude i legalizirana!)”, nastavlja.

“Jednostavnije rečeno, zbog pohlepnih manijaka (u svim sferama interesa), sve se mijenja. I godišnja doba, pa onda i poljoprivredne kulture, a onda u konačnici i cijeli naš život i ritam na kakav smo navikli. Visoka temperatura jedan je od prvih znakova bolesti.

Za one koje živcira priča o globalnom zatopljenju, ‘povećanju temperature za samo 1 ili 1,5 stupanj’ (kao: Ma što je 1 stupanj?!), ponovit ću riječi koje će koristiti i najvećoj neznalici: Normalne vrijednosti vaše tjelesne temperature variraju između 36,1°C i 37,2°C. Ako je ona viša od 38°C, vi imate groznicu. Zašto mislite da je moru bolje?”, zaključila je Hrga.

Foto: Facebook/Mirjana Hrga

Podsjetimo, tijekom ljetne sezone bivša novinarka se požalila na problem koji ne muči sve Hrvate, već samo one bogatije. Naime, nije se mogla pomiriti s cijenom veza za svoju jahtu na kojoj je plovila po hrvatskim otocima.

“Ista država, različite tarife. Na otoku Olibu (nautički izuzetno privlačno zadarsko područje) lučka uprava naplatit će 2,70 eura po metru broda. Tu se vrte ozbiljne jahte…”, započinje svoju objavu Mirjana na Facebooku.

“Želite li struju i vodu, dodatnih 15 eura. E, već sjevernije, na primjer Unije – riječko područje koje se ‘ne ubija’ od mega jahti i bogatih nautičara nego mahom zaljubljenika u jedrenje jer ovdje nema luksuza koji bogataši traže – lučka uprava naplatit će 4,00 eura po metru”, nastavila se žaliti Hrga, cijeli tekst pročitajte ovdje.

Autor:I.D.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr