Na Weekend Media Festivalu uz BalCannes saznajte vlada li kreativni nered u regiji!

Kreativa nikada ne spava i u konstantnom je pokretu. Upravo nam zato treba pregled stanja kreativne industrije u regiji, za što su se pobrinuli organizatori BalCannesa, najvažnijeg regionalnog natjecanja u kreativnosti koje okuplja male i velike agencije pet zemalja regije i koje će na zajedničkoj misiji s Weekend Media Festivalom u petak, 22. rujna od 17:30 h u Rovinju ponuditi zanimljive perspektive vodećih regionalnih kreativaca!

I ptice na grani već znaju da su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija posebne i jedinstvene na svoj način, no ovo je savršena prilika da saznate zašto – i to od predstavnika agencija koje su pokazale da vrlo dobro plivaju u kreativnim vodama i uspjele impresionirati žiri osvajanjem titule najbolje agencije u svojoj državi na kreativnom regionalnom natjecanju BalCannes.

Prezentacije BalCannes #MosaicOfCreativity: Vlada li kreativni nered u regiji? moderirat će Ida Prester, a pridružit će joj se Vesna Beganović (Via Media, BIH), Davor Bruketa (Bruketa&Žinić&Grey, HR), Aleksandra Dilevska (Publicis, MKD), Marko Vičič (Futura DDB, SLO) i Nataša Mitrović (Why Not, SRB). Za sudionike Weekenda održat će niz 10-minutnih prezentacija o stanju kreativnosti u pojedinoj državi koja sudjeluje u natjecanju, a cilj je pružiti presjek ključnih trendova, izazova s kojima se suočavaju i kako se s njima hvataju u koštac.

Ako želite saznati odgovor na pitanja vlada li kreativni nered u regiji, borimo li se svi s vjetrenjačama, ali i tko je u toj borbi najbolji – vidimo se u dvorani Vikend!

Podsjetimo, natjecanje BalCannes nastavlja se razvijati i okupljati najkvalitetnije projekte u regiji, a sljedeće izdanje uključivat će i Stručni savjet BalCannesa – savjetodavno tijelo koje će djelovati u fazi planiranja i organizacije natjecanja. Primarna će mu zadaća biti sudjelovanje u zajedničkom radu na unapređivanju i usklađivanju natjecanja s potrebama industrije i tržišta zemalja sudionica.

A kao pripremu za sve što nas očekuje u nadolazećoj kreativnoj sezoni, na poveznici možete pronaći BalCannes Report, koji obuhvaća niz regionalnih ljestvica s podacima o najboljim projektima, oglašivačima i agencijama u regiji, ali i unutar natjecateljskih zemalja.

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr