Iz zatvora u Zenici pobjegao dvostruki ubojica! Ima 30 kaznenih prijava, dvije potjernice

Policija ga locirala

Piše B. Lu.,
14. rujna. 2023. @ 22:43

Ilustracija
Ilustracija
Foto: Getty Images

Aleksa Mican koji je 2004. godine ubio dva radnika i ukrao pet laptopa nije se vratio u zatvor nakon što je pušten na privremenu slobodu.

Dvostruki ubojica Aleksa Mican, koji je pušten na dopust, nije se vratio u zenički zatvor, potvrdio je direktor kaznionice Rusmir Isak. Zatvorenik je pušten na privremenu slobodu prije nego li je Mican preuzeo funkciju direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Za Micanom je sada raspisana tjeralica.

Prema posljednjim informacijama on je lociran i u tijeku je njegovo uhićenje.

Bivši direktor Redžo Kahrić pustio je Micana na dopust, a trenutno nije poznato je li to prvi put da je dvostruki ubojica tako pušten van zatvora. Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme IT Computers, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka, prenosi Klix.ba.

Osuđen je na 25 godina zatvora, a do sada je odslužio 19 godina. Protiv njega je od 2000. godine podneseno 30 prijava zbog više kaznenih djela, a za njim su raspisane i dvije potjernice. Jednu je raspisao Općinski sud u Sarajevu 2002., a drugu Općinski sud u Zenici 2004. godine.

Aleksa Mican, čije je pravo ime Anis Kundalić, koristio je tijekom svojih prevara i drugih kriminalnih radnji brojna imena.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr