Spašavali Mađara na Biokovu. Čini se da je bio u japankama. HGSS morao poslati još ljudi

FOTO: OPASNA AKCIJA

petak, 15.9.2023. u 09:02

Foto: HGSS Makarska

Stranac se izgubio i nije se mogao dalje samostalno kretati. Pretrpio je ozljede. Zbog izazovnih i opasnih uvjeta, posebice tijekom noći, dio spašavateljske ekipe prespavao je na Biokovu

U četvrtak poslijepodne Hrvatska gorska služba spašavanja iz Makarske primila je poziv o izgubljenom mlađem stranom državljaninu na Biokovu. Kako navode, lokacija im je bila izrazito nepristupačna.

Mađar se izgubio i nije se mogao dalje samostalno kretati. Na teren je izašlo 15 spašavatelja. Zbog izazovnih i opasnih uvjeta, posebice tijekom noći, dio spašavateljske ekipe prespavao je na Biokovu.

Foto: HGSS Makarska

Trenutno se, kako javljaju, na teren upućuju dodatne snage iz Stanica Makarska, Split, Dubrovnik, Orebić i Šibenik.

– Kada su spašavatelji došli do njega, utvrdili su da se nalazi na izrazito nepristupačnoj lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca, te da je pretrpio ozljede. Za sigurno spuštanje unesrećenog do prvih kuća, potrebno je savladati cca 550 metara visinske razlike – rekli su. Kraj Mađara su stajale japanke, a spašavatelji su ga utoplili. 

Foto: HGSS Makarska

– Molimo sve posjetitelje planina da budu oprezni, da nose adekvatnu opremu te da se informiraju o trenutnim uvjetima prije nego se upute u planine. Sigurnost je na prvom mjestu – poručili su iz HGSS-a. 

Foto: HGSS Makarska

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr