Postonjski srušio Istru! Varaždin slavi dugogodišnjeg kapetana

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Teška utakmica za obje momčadi otišla je na stranu domaćina kojeg je spasio Postonjski. Istra je ostala na jednoj pobjedi ove sezone dok je Varaždin stigao do druge

U posljednjem susretu osmog kola HNL-a nogometaši Varaždina su ostvarili drugu pobjedu u sezoni, s minimalnih 1-0 (0-0) pred svojim su navijačima pobijedili Istru 1961.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Igor Postonjski koji je u 74. minuti pogodio s bijele točke za tri boda Varaždina. Ovom se pobjedom Varaždin popeo na šesto mjesto, dok je pulska momčad ostala osma.

Statistika utakmice Varaždin – Istra

Foto: Sofascore za 24sata

Utakmicu je bolje otvorio Varaždin koji je odmah na startu pokušao doći do rezultatske prednosti. U stvaranju opasnosti posebno su prednjačili Šego, Mitrovski i Vukušić, no gosti iz Pule uspješno su odolijevali početnom naletu domaćina.

Istra 1961 se probudila u nastavku prvog dijela, a posebno je razigran bio Hujber koji je i sam prijetio ili je svojim suigračima pripremao dobre situacije.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Unatoč prilikama prvih 45 minuta je okončano bez pogodaka, a dugo vremena su i u nastavku mreže mirovale. U 72. minuti je odličnu šansu za domaćina imao Drožđek, ali je njegov dobar udarac još bolje zaustavio vratar Istre 1961 Majkić.

Samo dvije minute kasnije domaći sastav je poveo. Dosuđen je jedanaesterac za Varaždin, a Postonjski je bio siguran egzekutor. Bio je to trenutak odluke, jer sve do kraja domaćin je sačuvao gol prednosti.

Najveću šansu za izjednačenje gosti su imali u 94. minuti, ali je Devetak pucao preko vrata.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kovačević: Teže uđemo nakon pauze

– Teška utakmica, najpošteniji bi bio remi. Ne znam je li bio taj penal. Trebali smo bolje kontrolirati utakmicu, biti koncentriraniji na lopti. Težak je poraz, ali idemo dalje. Nismo stvorili puno prilika, htjeli smo više držati loptu, stvarati prostor. Pokušali smo napraviti neke zamjene, igrači s klupe napravili su dobar posao. Okrećemo se idućoj utakmici protiv Gorice u kojoj moramo ići po tri boda – rekao je trener Istre David Catala.

Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

– Baš teška utakmica. Nije to bila neka ljepotica, ali htjeli smo pobijediti, trebaju nam bodovi, premalo smo ih osvojili. Nije neko opravdanje, ali druga nam je pauza u mjesec dana, uvijek nakon toga malo teže uđemo, zato je ovo važno. Mi smo radili puno pogrešaka, kad bismo došli do 20-30 metara bili smo brzopleti. Imali smo dominaciju šuteva, ali nismo bili pravi. Zamjene su nam puno donijele, na kraju nas je nagradilo golom i nitko sretniji od nas – kazao je njegov kolega Mario Kovačević i nastavio:

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

– Zdravi Postonjski igra u kontinuitetu, Drožđek je igrao pola sata nakon što ga nije bilo tri-četiri mjeseca, oni će nam biti oslonac za budućnost. Sad su svi zdravi. Sad idemo u Osijek, veseli me da što prije igramo utakmicu (u petak), prekrasan je stadion, čujem da će ići dosta naših navijača. Nećemo se predati unaprijed, pokušat ćemo dati sve od sebe, odigrati pravu utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu.

>> VIDEO GOLA OVDJE

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr