Shopping groznica na početku školske godine: u Hrvatskoj i CEE regiji raste potražnja za računalnom opremom

Na Jeftinije.hr, platformi za usporedbu cijena i proizvoda, u prvoj smo polovici rujna primijetili znatno povećanje potražnje u kategorijama računala i računalne opreme, a isti trend je primijećen i na ostalim platformama Heureka grupe u srednjoj i istočnoj Europi.

U prvoj polovici rujna, na Jeftinije.hr, zabilježen je porast potražnje u kategorijama prijenosnih računala (27 %) i tipkovnica (54 %). U Sloveniji su potrošači intenzivno tražili laptope (26 %), desktop računala (28 %) i tipkovnice (37 %) dok je u Srbiji potražnja za monitorima porasla za 105 % , a za USB stikovima za čak 249 %.

Ni ostatak regije nije iznimka. U Slovačkoj smo primijetili porast potražnje za web kamerama od čak 449 %, potražnja za laptopima je porasla za 20 %, a tabletima za 25 %.  Online kupci u Mađarskoj najviše su pretraživali računalne stolove ( 92 %) dok je u Rumunjskoj poraslo zanimanje za monitorima (62 %) te za torbama za prijenosna računala (68 %).

Očiti rast potražnje u navedenim segmentima proizvoda potvrđuje da se potrošačke navike prilagođavaju trendovima i sezonalnosti. Na Jeftinije.hr redovito pratimo trendove online kupnje i obavještavam

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr