Nakon pucnjave na hrvatsku policiju Most prozvao Možemo! i HDZ: Dosta, vojsku na granice!


DRAMA S MIGRANTIMA KOD SLUNJA

Četvrtak, 21.9.2023. u 15:04

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL (ilustracija) Twitter, Canva

Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu migrantoljupci iz Možemo! i mlitavci iz HDZ-a na daljinski iz Bruxellesa?, poručuju preko društvenih mreža iz MOST-a…

Pucnjevi u šumi iz nepoznatog smjera uznemirili su jučer policajce u Karlovačkoj županiji te su u akciju poslani pripadnici specijalne policije. Kako neslužbeno doznajemo, pripadnici specijalne policije Osijek prijavili su da su odvratili skupinu migranata te da je prema njima u tom trenutku pucano iz vatrenog oružja.

Incident je bio u srijedu poslijepodne, a sve se odvijalo u šumskom predjelu u okolici Slunja, koje je poznato kao dio balkanske krijumčarske rute migranata.

Pretražili su cijelo područje te nisu pronašli niti ljude niti čahure niti oružje. Nasreću, nema informacija o ozlijeđenima. 

Prema informacijama 24sata, jedna od mogućnosti je i kako je netko pucao s druge strane granice, unutar BiH. Kontaktirali su odmah kolege iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, no oni nisu imali dojava ili postupanja.

Nažalost, oružani obračuni u BiH nisu rijetkost, a motivi su raznoliki.

– Ljudi kradu drva pa se obračunavaju. Ima ondje i dosta krivolovaca, a znaju se i međusobno svađati krijumčari ljudi. Migranti plaćaju raznima da ih prevedu preko granice pa su i oni nezadovoljni kad ih netko prevari – kažu izvori za 24sata.

A nije dugo trebalo ekipi iz Mosta da se osvrne na ovu situaciju. Prozvali su HDZ i Možemo! te traže vojsku na granicama..

Vojsku na granice! Dosta je politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije! Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu migrantoljupci iz Možemo! i mlitavci iz HDZ-a na daljinski iz Bruxellesa? Vrijeme je za politiku koja beskompromisno štiti sigurnost građana! – objavili su na svojem Twitter profilu.

Vojsku na granice! Dosta je politika koje podržavaju ilegalne, masovne migracije! Što na oružani napad na hrvatsku policiju kažu migrantoljupci iz @mozemoHR i mlitavci iz @HDZ_HR na daljinski iz Bruxellesa? Vrijeme je za politiku koja beskompromisno štiti sigurnost građana!

— Most (@MostHrvatska) September 21, 2023

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr