Loše vijesti za Boyse, Grci poručili: ‘Uhitite i izručite nam ove BBB’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Autor: Dnevno GIŠ

Grčke vlasti poslale su u Hrvatsku popis, potkrijepljenu Europskim uhidbenim nalozima za desetak navijača Bad Blue Boysa, koji se sumnjiče da su sudjelovali u neredima u Ateni kada je život izgubio navijač AEK- a Michalis Katsouris.

Kako doznaje Jutarnji list iz više izvora vijesti su istinite, a iz MUP-a su im na pitanje, hoće li postupati po uhidbenim nalozima odgovorili kako ‘iz taktičkih razloga takve informacije ne potvrđuju’.

Za sada se ne zna čija su imena na listi za uhićenje iz Grčke, ali zahtjev od grčkih vlasti bio je jako odlučan te su tražili da se osumnjičeni Boysi odmah uhite i izruče grčkoj.

Screenshot/ Twitter

Zna se tko su

Jutarnji doznaje i kako se radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju.

Većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku, a na popisu navijača koji su se vratili su i neki istaknuti vođe Bad Blue Boysa.

Hrvatska policija surađuje s Grčkom od samog početka, dostavljeni su im podatci tko od uhićenih ima ili nema kaznene i prekršajne evidencije, a što se tiče Europskog uhidbenog naloga, Hrvatska će morati postupiti po zahtjevu grčkih vlasti.

Sama istraga o ubojstvu Michalisa Katsourisa još nije dala željene rezultate, ne zna se tko je zadao fatalnu ranu navijaču AEK-a.

Za Dalića će to biti veliki uteg, s ovakvom situacijom nije se susreo na čelu Vatrenih

Autor:Dnevno GIŠ

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr