Papa Franjo o migrantskoj krizi: “Probuditi našu želju da se posvetimo bratstvu”

Skup biskupa u Marseilleu

Piše DNEVNIK.hr,
23. rujna. 2023. @ 20:42

Papa Franjo osudio je nacionalizam i pozvao na zajednički europski odgovor na migrantsku krizu kako bi se spriječilo da Mediteran postane groblje dostojanstva. Tu je poruku poslao iz francuskog Marseillea gdje je bio na skupu biskupa s područja Mediterana.

Deseci tisuća ljudi okupili su se na misi koju je na stadionu Velodrom u Marseillu predvodio Papa Franjo. Poručio je da hladna i ravnodušna srca postanu tvrda i neosjetljiva na sve pa čak i tragično odbacivanje ljudskih života.

Dodao je da to danas vidimo u odbijanju tolikih imigranata, nerođene djece i napuštenih starijih osoba.

“Naš život i život Crkve, Francuske i Europe trebaju milost skoka naprijed, novi skok vjere, milosrđa i nade. Moramo obnoviti našu strast i entuzijazam, ponovno probuditi našu želju da se posvetimo bratstvu”, rekao je papa Franjo.

Papa je u Marseille doputovao na skup biskupa s područja Mediterana koji je trenutačno suočen s jačanjem vala migranata iz Afrike.

Papu je u zrakoplovu kojim je doputovao dirnula fotografija tek 18 mjeseci starog dječaka migranta s talijanskog otoka Lampeduse. Europske čelnike pozvao je da otvore svoje luke ljudima koji bježe pred siromaštvom i tegobama.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr