Hrvati odgovorili na vrlo osjetljivo pitanje o braku: Gotovo svi su složni samo oko jedne stvari

Foto: Dnevno

Autor: H.B.

Iako na Zapadu institucija braka više i nije toliko važna, Hrvati se još uvijek uglavnom drže tradicije i nemaju problem s tim da zažive s nekim i ozakone vezu. No, jednom kada se uđe u brak, obično počnu problemi i prava je rijetkost danas da ljudi godinama žive u baš sretnom braku.

Odlučili smo, stoga, malo prošetati glavnim gradom i pitati ljude jesu li sretni u braku i vezi, a odgovori su bili dosta konkretni.

Trgovački lanac našao novi način kako opelješiti Hrvate: Dobro pogledajte cijene na ovim proizvodima

“Ne znam, neko povjerenje, ljubav neko poštivanje”, kratko je komentirala na početku naša sugovornica. “Jako puno razgovora, poštovanje jedno prema drugom i tolerancija. To je jako bitno. Hvala bogu sam u jako sretnoj vezi evo već tri godine. Jako puno razgovora jer razgovor će i najmanju sitnicu riješiti, stvarno i bilo koju polemiku i ljubomoru, sve će to razgovor riješiti”, rekla nam je mlada Zagrepčanka.

@dnevno.hr Koji je recept sreće dobro braka ili veze? ❤️ #dnevnohr ♬ original sound – dnevnohr

Najvažniji tolerancija i razumijevanje

“U jako sretnom braku sam. Rad, red i disciplina, 35 godina sam u braku i ništa ne bih mijenjao, još 35 daj Bože”, rekao nam je gospodin kojeg smo sreli u centru Zagreba. Mladi je Zagrepčanin pak zaključio da se na kraju sve svodi na razumijevanje i povjerenje.

“Puno razumijevanja prema drugoj osobi i jednostavno nauči da ta druga osoba ne razmišlja isto kao i ti i da shvati da možda neke stvari koje ti smatraš da osoba radi negativno, zapravo i nije tako jer možda ima drugačiji način razmišljanja… Povjerenje, povjerenje također. Bez toga ne može ništa, kao i bez puno truda”, rekao nam je sugovornik.

Na koncu je i još jedna gospođa koju smo sreli također potvrdila da bez razumijevanja i kompromisa nema sretnog braka. “Nekad moraš i propustit nešto, nekad moraš i reći nešto. Treba kompromisa i razumijevanja i doguraš do pola stoljeća braka”, zaključila je.

Autor:H.B.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr