Ovo je najbizarniji zatvorenik za kojeg ste čuli: Evo što je napravio nakon 22 godine zatvora

Foto: Pixabay

Autor: Zlatko Govedić

Rus koji je posljednje 22 godine života proveo u kaznenoj koloniji zbog teških zločina, nedavno je pobjegao baš na dan kada je trebao biti pušten.

Kako prenose ruski mediji, Kamoljon Kalonov služio je dugotrajnu kaznu od 22 godine zatvora zbog dvostrukog ubojstva, krađe i posjedovanja oružja, streljiva, eksploziva i eksplozivnih naprava, ali je trebao biti pušten iz kaznene kolonije IK-19 u selu Markovi u blizini Irkutska prošlog tjedna.

Međutim, regionalni odjel Federalne zatvorske službe rekao je za RIA Novosti da je ujutro na dan puštanja, oko 4 sata ujutro, Kalonov nestao iz kolonije, a da nikoga nije obavijestio i sada je navodno u bijegu.

Podrijetlom iz grada Zime u Irkutskoj oblasti, Kalonov je prvi put osuđen za organiziranje zločinačke zajednice, a pušten je iz zatvora 1997. godine. Zatim je ponovno osuđen 2001. i zatvoren na 22 godine. Doduše, ne baš doslovno jer je kolonija iz koje je pobjegao otvoreni objekt u kojem se osuđenici mogu slobodno kretati.

Djevojka završila u zatvoru zbog videa na TikToku: Pogledajte što je napravila

Činjenica je da se za one koji služe kaznu u koloniji-naselju izostanak od tri dana ne smatra bijegom iz zatvora, već izbjegavanjem puta. Ako se tijekom tog vremena ne vrati ili ne bude pronađen, zatvoreniku prijeti nova kazna do 4 godine zatvora”, napisala je Tiskovna služba Glavne uprave Ruske federalne zatvorske službe za Irkutsku oblast.

Nakon 22 godine Kalonov je trebao biti pušten na uvjetnu slobodu i poslan na prisilni rad, no očito se na sâm dan izlaska odlučio na bijeg.

Autor:Zlatko Govedić

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr