Srbija Hrvatskoj oduzela Svjetsko prvenstvo: Grad za sve krivi predsjednika saveza

Foto: Guliver Image/ilustracija

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Novi bizaran slučaj ne slaganja saveza i lokalnih vlasti. U Hrvatskoj imamo puno sličnih primjera zbog čega na kraju najviše pati sport i sportaši, a sada je u pitanju Svjetsko prvenstvo.

Naime, umjesto u Medulinu i Puli, Svjetsko prvenstvo u atletskom krosu 2024. godine održat će se u Beogradu, objavila je World Athletics na svojim službenim stranicama.

Svjetsko prvenstvo u krosu trebalo se održati u veljači iduće godine u Medulinu i Puli, međutim Međunarodna atletska federacija je oduzela Hrvatskoj domaćinstvo zbog financijske nesigurnosti projekta.

Velika svađa

World Athletics je u svojoj objavi o oduzimanju domaćinstva naveo kako pripreme za održavanje natjecanja nisu dovoljno odmakle da bi se prvenstvo moglo održati u Hrvatskoj.

Legendarni kapetan Hrvatske priznao Srbima: ‘Bilo smo jednu loptu od medalje’

Nadalje, Hrvatski atletski savez (HAS) je za propuste u organizaciji optužio AK Maraton 2000, dok su lokalni organizatori za sve optužili HAS i predsjednika Ivana Veštića. Dakle, klasična hrvatska priča. Krivnja se svaljuje na drugoga.

Nakon uspješnog domaćinstva Svjetskog dvoranskog atletskog prvenstva 2022., Beograd će sada biti domaćin i drugog velikog atletskog natjecanja. Lijepe riječi o Beogradu imao je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe: 

“Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin natjecanja svjetske klase. Nakon nezaboravnog Svjetskog prvenstva u dvorani 2022. uvjereni smo da je organizacija Svjetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama.”

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr