U Karlovcu na deponiju pronašli ljudske kosti, iz grada poručili: ‘Zaprepašteni smo ovime…’


POLICIJA OBAVLJA OČEVID

Srijeda, 27.9.2023. u 21:15

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL, ilustracija

Policija je prijavu o tome što je, na žalost, nađeno u našem gradu, zaprimila danas, izašla na teren i obavlja očevid. Uvjereni smo da će daljnja istraga utvrditi istinu i odgovoriti na brojna pitanja, poručili su iz grada

Policija je u srijedu poslijepodne počela očevid po dojavi da su u karlovačkoj četvrti Gaza, na divljem odlagalištu građevinskog otpada, pronađene ljudske kosti, a to su potvrdili i u Policijskoj upravi karlovačkoj rekavši da slijedi kriminalističko istraživanje.

Poslali smo upit gradu Karlovcu, a njega prenosimo u cijelosti.

“Grad Karlovac, vjerujemo, kao i njegovi građani, zaprepašten je današnjim informacijama o otpadu na Gazi u kojem su i ljudske kosti.

Ne namjeravamo nagađati o tome tko ga je tamo dovezao i istovario, kao ni gdje je taj otpad nastao, ne samo zato što službenih informacija još nemamo, nego i iz pijeteta prema onima čije su to kosti, bez obzira o kome se radilo. Po onome što je vidljivo: ljudske su.

Policija je prijavu o tome što je, na žalost, nađeno u našem gradu, zaprimila danas, izašla na teren i obavlja očevid. Uvjereni smo da će daljnja istraga utvrditi istinu i odgovoriti na brojna pitanja.

Ono što u gradskoj upravi znamo jest da je Komunalno redarstvo Grada Karlovca zaprimilo 21.8.2023. putem e-maila prijavu g. Dobriše Adameca, gradskog vijećnika, o odlaganju otpada na bivšem prognaničkom naselju Gaza u Karlovcu. Nadzor su obavili odmah, isti dan, zatekli kamione koji dovoze zemlju i u skladu sa zakonskim odredbama, budući je riječ o događaju koji nije u njihovoj nadležnosti, službenu bilješku i dopis proslijedili nadležnom tijelu, Državnom inspektoratu RH, Inspekciji zaštite okoliša 23.8.2023. godine.

Je li taj slučaj povezan s ovim današnjim, koji je prijavljen policiji, ne znamo, to će utvrditi PU karlovačka. Ono što znamo jest da gradski sustav, tvrtke i ustanove, o ovom slučaju, do objave na KAportalu, nisu imali saznanja, ne odlažu otpad na divljim deponijima, dapače, saniraju ih, njihovi izvođači radova ne deponiraju materijal na prostoru bivšeg prognaničkog naselja, nemaju slučajeva nedavnih ekshumacija, a niti arheoloških nalazišta s ovakvim sadržajem.

Stoga, ponavljamo, sigurni smo da će sve odgovore dati kriminalističko istraživanje koje provodi PU karlovačka i nadležne državne institucije.”

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr