JYSK za moj zeleni grad: Područna škola Drage dobila zelenu oazu

JYSK nastavlja svoj projekt „Za moj zeleni grad“ te nedugo nakon uređenja vrta i okoliša osnovne škole u Marčani, JYSKovi zaposlenici iz južnijih krajeva, točnije iz trgovine u Biogradu na Moru, prepoznali su potrebu i predložili uređenje Područne škole Drage, koja je dobila uređen ulaz i okoliš u blizini.

„JYSK za moj zeleni grad“ je društveno-ekološki projekt zaposlenika danskog maloprodajnog lanca kojim se želi potaknuti na razvoj ekološke svijesti i brigu o lokalnoj zajednici. S ciljem uvođenja pozitivnih promjena uređeno je područje oko škole, mjesto gdje bi djeca trebala provoditi najviše vremena i družiti se sa svojim vršnjacima.

Akcija u mjestu Drage, pokrenuta je zahvaljujući Nini Stojanov, zaposlenici JYSK trgovine Biograd na Moru. Uvidjevši da djeca nemaju priliku promatrati niti biti okruženi prirodom, zaključila je kako bi uz pomoć JYSKa mogla preinijeti mediteranski ugođaj u svoje mjesto. Područje oko škole je nakon akcije oživjelo, a djeca su uživala u plodovima svog rada te zaigrano provodila vrijeme sa svojim prijateljima.

„Unatoč nedostatku ulaganja  u okoliš našeg divnog mjesta, napokon smo pokazali mladima da se sve može kad ima volje i želje za promjenom“, izjavila je Nina Stojanov.

Ravnatelj škole Ivo Čirak zahvalio se vrijednim zaposlenicima JYSKa: „Vanjski prostor Područne škole Drage, se preporodio nakon JYSKovog doprinosa mediteranskim biljem i postavljanjem vrtnih klupa. Kako svako manje mjesto ima nekoliko  lokacija gdje se ljudi rado okupljaju, tako se nadam da će i naša škola postati jedno od takvih mjesta. Današnji tempo života ne ostavlja previše vremena za druženje, a ova je hvalevrijedna akcija odličan način da omogućimo djeci prostor za nesmetano druženje s vršnjacima.“

Udružene snage p

Više o temi

Izvor:Profitiraj.hr