BMW golica maštu najavom novog modela X2

Na društvenim mrežama bavarski je proizvođač objavio kratki video, u kojem vidimo “fastback” siluetu novog SUV-a, kao i njegove prepoznatljive velike bubrege te dvostruke farove

Čini se kako je BMW-ov novi kompaktni SUV, oznake X2, spreman za skoru svjetsku premijeru. U svojem drugom izdanju X2 će biti “coupé SUV” kao nadogradnja na model X1, karakteristične “fastback” siluete s krivuljom krova, koja se naglo spušta prema stražnjem kraju. U narednim bismo tjednima trebali doznati više detalja, a prije toga iz Bavarske dolazi kratki najavni “teaser” video i jedna fotografija prepoznatljive maske.

— tekst slijedi nakon oglasa —

BMW je na svojim računima na društvenim mrežama objavio prvi pogled na X2. Ono što se na objavljenim materijalima može razaznati su upravo nova bočna silueta te karakteristični “bubrezi” na prednjoj masci. Oni su i dalje naglašeno veliki (i osvijetljeni) te popraćeni dvostrukim elementima prednjih svjetala, po čemu je ova marka izdaleka prepoznatljiva. Kompanija model najavljuje riječima “Novi X-faktor. Bolje se pripremite na njega” te sloganom “Vrijeme je za nešto neočekivano“.

Kad je riječ o tehničkim detaljima, špekulira se da bi pogonski sustavi i specifikacije mogli biti u potpunosti posuđeni od modela X1. To znači da će X2 dolaziti kao benzinac, dizelaš i hibrid, uz vrh ponude – potpuno električnu verziju. Potonji bi trebao imati dva elektromotora ukupne snage preko 300 KS, ubrzavati do 100 km/h za oko 5,6 sekundi te imati autonomiju s jednim punjenjem od oko 420 kilometara.

Više o temi

Izvor:Bug.hr