Problemi se samo gomilaju: Plenković stigao na sastanak sa sindikatima i poslodavcima

Štrajk, plinska afera, nevrijeme…

Naboj A. Ž., 25. srpnja. 2023. @ 09:35

Andrej Plenković
Andrej PlenkovićFoto: Nikša Stipaničev

Premijer Andrej Plenković sudjelovat će na sjednici Gospodarsko – socijalnog vijeća (GSV) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu.

Štrajk u pravosuđu ušao je u osmi tjedan, a kraj mu se ne nazire. Štoviše, mogli bi uslijediti i novi nakon svojevrsnog upozorenja koje je Vladi uputio Sindikat policije.

Iz Ministarstva pravosuđa i uprave objavljena je nova ponuda u vidu 12-postotnog povećanja plaća službenika u pravosudnim tijelima s isplatom u kolovozu, uz druga najavljena povećanja, a trebala bi biti uobličena u službeni prijedlog na koji Vlada odgovor očekuje do kraja tjedna.

Plinska afera nije iščeznula, iako je vladajuća većina na izvanrednoj sjednici Sabora u nedjelju odbila oporbene zahtjeve.

Slavonija se muči s afričkim svinjskim kugom, a, kao i velik dio Hrvatske, neće se tako brzo oporaviti od razornog nevremena koje je prošli tjedan poharalo zemlju i nešto je na što se treba pripremiti i za ubuduće.

Klimatska kriza ozbiljno je i složeno pitanje, a sustav ranog upozorenjakao komadić u mozaiku, trebao bi proraditi tek u kolovozu.

Sve to je samo dio problema s kojim se bore građani, od kojih mnogi tek trebaju dočekati pravu pomoć.

Premijer bi mogao objasniti kakve prijedloge rješenja priprema Vlada i je li konačno došla do informacija o HEP-u i plinskoj aferi Andrej Plenkovićkoji će sudjelovati na sjednici Gospodarsko – socijalnog vijeća (GSV) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu.

Između ostaloga, prezentirat će se prijedlog zakona o plaćama u državnim službama i javnim službama te program Europskog socijalnog fonda plus za razdoblje 2021. – 2027.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr