Čini se da trend azijske hrane neće tako skoro utihnuti. Naime, u Zagrebu se otvara dosad najambicozniji azijski restoran. I to ne najambicozniji za pojam Zagreba, nego cijele Hrvatske. Zvat će se Koi, a iza njega Davor Bienenfeld, vlasnik restorana Vrijeme ja Izakaya.
Koi se otvara najesen u prostoru legendarnog Hard Rock Caffea. Donedavno se tamo nalazio Brewbites koji se zatvorio prošle godine. Prostor je to koji je smješten u atriju ZKM-a, a ulaz mu je s Gajeve.
Prema pisanju Kulta plave kamenice, puno ime ovog azijskog restorana vjerojatno će biti Koi Robata & Dim Sum. Glavni chef bit će jedan od pionira azijske kuhinje u Hrvatskoj – Vid Nikolić. On je, pak, već mjesecima u Aziji gdje specijalizira dim sum i azijski roštilj. Koi će se sastojati od loungea, viski bara posvećenog japanskim viskijima i blagovaonica s 80 do 90 mjesta. U podrumu će se uz kuhinju nalaziti i posebna sala za evente.
Ovaj azijski restoran, za razliku od mnogih drugih zagrebačkih, neće biti koncentriran na sushi, naglasak će biti na nigiriju i chirashiju, ali priča će se puno više vrtjeti oko varijacije dim suma.
FOTO: Sanja Jagatić
Najčitanije
Više o temiIzvor: Journal.hr