Nažalost, vrlo se lako kvari, pogotovo ako ste kupili organski uzgojeno voće.

Ima li što bolje od svježih jagoda kad su u sezoni? Nažalost, ova bobica iz obitelji ruža vrlo se lako kvari, pogotovo ako ste kupili organski uzgojeno voće.

Srećom, rok trajanja moguće im je produžiti s malim trikom, piše Također kufer.

Što trebate napraviti?

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte pola litre obične vode sa 100 mililitara octa.
  2. Nježno prebacite kupljene jagode u kupku s octom i pustite da se namaču nekoliko minuta.
  3. Otac će ukloniti spore plijesni i bakterije s površine jagoda zbog kojih voće počinje brzo truliti. Ne brinite se, okus okta nećete kasnije osjetiti na jagodama.
  4. Jagode potom prebacite na papirnati ručnik te ih dobro osušite. Što bolje osušite jagode, to će imati duži vijek trajanja u vašem hladnjaku.
  5. Čuvajte ih u kutiji po želji u koju ste prethodno stavili papirnati ručnik za upijanje preostale vlage. Na taj način jagode će danima ostati svježe u vašem hladnjaku.

Stručnjaci savjetuju i da ostavite peteljku na jagodi što je duže moguće jer i ona skuplja truljenje voća.

Ako primijetite da jagoda počinje trunuti, bacite je u smjesu i spriječite kontaminaciju cijelog pakiranja. Također, ako ne možete potrošiti sve jagode koje ste kupili u željenom roku, zamrznite ih i iskoristite u pripremi raznih smoothieja i drugih slastica.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr