Grande capitán: Ivan Rakitić ponovno je značajno pomogao Sevilli sjajnom asistencijom

Zadnja izmjena: 24. travnja 2023. Cvrkut

Unatoč ulasku u polufinale Europske lige, Sevilla ove sezone u prvenstvu podosta muči. Jedno vrijeme bila je iu borbi za ostanak u ligi, no ti dani su izgleda sada stvar prošlosti, momčad pod vodstvom trenera Josea Luisa Mendilibara stabilizirala se u sredini poretka. Novi trijumf stigao je sinoć na domaćem terenu, gdje je s 2-1 svladan šestoplasiran Villarreal.

Činilo se već kako će ove momčadi podijeliti bodove, jer je već duboko u sudačkoj nadoknadi i dalje je bilo 1-1. Tada je Sevilla dobila udarac iz kuta, izvođenja se prihvatio nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić i vrlo preciznim ubačajem pronašao Youssefa En-Nesyrije. Marokanski napadač samo se naklonio i prije samog kraja utakmice svoje momčadi donio vrlo važnu pobjedu.

obožavatelji! Sa vama do kraja!!! ❤️🤍🔥 VAMOS! @SevillaFC #rakitic #laliga #wearesevilla #sevilafc #vamosmisevilla pic.twitter.com/r0Y4g1fhlN

— Ivan Rakitić (@ivanrakitic) 23. travnja 2023

Uslijedilo je veliko slavlje na tribinama stadiona Ramón Sánchez Pizjuán, a Rakitić je stigao do treće asistencije sezone u prvenstvu. Bio je pomoćnik samo tri dana ranije, u rušenju Manchester Uniteda (3-0) tijekom uzvrata četvrtfinala Europske lige. Sevillin kapetan bio je i sinoć jedan od ponajboljih pojedinaca na terenu, imao je ukupno tri ključna dodavanja i isto toliko presječenih lopti.

Rakitić i njegovi suigrači u posljednjih osam kola ulaze s isto toliko bodova prednosti u odnosu na zonu ispadanja, pa se čini kako je opstanak u ligi praktično osiguran. Mogu se sada više koncentrirati na poluzavršnicu Europske lige, a tamo ih već čeka Juventus

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Ovaj je članak dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku za istraživačke serije odaberite jedan od paketa.

Više o temiIzvor: Telesport.hr