Google Street View automobili se vraćaju na hrvatske ceste

Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Tijekom sljedećih mjeseci obilazit će mnoge gradove i ceste diljem zemlje. Cilj njihove ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova kao što su Makarska, Sisak, Zagreb, Novalja, Metković, Koprivnica, Hvar, Varaždin i Rijeka te brojni drugi, ceste i autoceste u svim hrvatskim županijama na Google kartama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Dubrovnik, Poreč, Osijek ili Podjelabrojne povijesne znamenitosti kao što su Arena u Puli, crkva sv. Donata u Zadru, dvorac Pejačević u Virovitici ili Trsatski kaštel u Rijeci kao i prirodne ljepote poput Nacionalnog parka Krka ili Nacionalnog parka Brijuni. Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja. Street View prikazuje različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva.

Google pruža maksimalnu napore kako bi zaštitio privatnost, a istovremeno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svaku objavljenu prikupljenu fotografiju prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.

Street View je popularna Google karata s više od 220 milijardi fotografija Street Viewa iz cijelog svijeta, uključujući Antarktiku i Arktik. Značajka je dostupna na stolnim računalima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earthu.

Vožnja će započeti 2. ožujka, a više informacija o pogled s ulice usluge i gdje trenutno voze Google Street View automobile možete pronaći na: https://www.google.com/intl/hr/streetview/.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr