Linux komandna biblioteka

OSNOVNI PODACI
Naziv Linux komandna biblioteka
namjena Mobilni priručnik za GNU/Linux
Android Trgovina igračaka
iOS Nema
Cijena Besplatan

Linux komandna biblioteka, baš kao što joj samo ime već kaže, velika je biblioteka naredbi tipičnih za GNU/Linux. Možda još preciznije rečeno, ova aplikacija otvorenog koda u svojoj bazi trenutno ima 4608 stranica sustava pomoći (man-stranice), sve je razvrstano u 21 osnovnu kategoriju, a nudi i mnoštvo praktičnih savjeta kod korištenja terminala.

Drugim riječima, ova se aplikacija naziva kao idealan mobilni pomoćnik za sve one koji tek ulaze u svijet Linuxa, ali i za one koji već imaju poprilična iskustva u korištenju i administraciji nekih od brojnih GNU/Linux distribucija; poslužit će kao praktični podsjetnik na brojne naredbe i neke druge specifičnosti.

Sve je dostupne naredbe moguće pretraživati ​​po njihovim nazivima, a onda pročitati za poveznu man-stranicu, tu je i poseban dio sa šačicom praktičnih savjeta (pretežno na osnovi korištenja terminala), dok je najveći dio sadržaja razvrstan u kategoriju.

Tako je tu kategorija s jednolinijskim naredbama, naredbe za prikupljanje informacija o sustavu, rad s JSON-om, mrežom, GIT-om, SSH-om, alatima za hakiranje, VIM-om i još nešto drugo. Zgodan je detalj što je svaku naredbu moguće podijeliti s drugima kao čisti tekst, a nekih drugih naprednih mogućnosti zapravo i nema (osim što se može raditi offline). Naravno, aplikacija je posve besplatna.

Više o temiIzvor:Bug.hr