Sinovčiću dvije godine i osam mjeseci zatvora, otac ministra Erlića dobio rad za opće dobro!

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Foto: Rober Anić/Davor Puklavec/Pixsell/canva

NK Zadar je u malverzacijama oštećen za 41 milijun kuna, koliko je protupravno stekao Sinovčić za udjele u klubu

Na Županijskom sudu zadarski poduzetnik Reno Sinovčić i otac ministra Erlića, Novica Erlić proglašeni su krivim zbog afere Ribar u kojoj su stekli nezakonitu zaradu. Sinovčić se pojavio na sudu, dok Erlić nije.

Uz Sinovčića i Erlića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaj, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktor NK Zadra Dalibor Zebić.

Erlić dobio kaznu rada za opće dobro

NK Zadar je u malverzacijama oštećen za 41 milijun kuna, koliko je protupravno stekao Sinovčić za udjele u klubu. Sinovčić mora NK Zadru platiti 5,6 milijuna eura. Poreznici su oslobođeni optužbi da su pogodovali Sinovčiću u postupku naplate poreznog duga.

Prema nepravomoćnoj presudi, Sinovčić je kriv i za izvlačenje novca iz Voxa i osuđen je na jedinstvenu kaznu od 2 godine i osam mjeseci.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Erlić je osuđen na 11 mjeseci zatvora. To mu je zamijenjeno radom za opće dobro. Zebić je dobio 10 mjeseci rada za opće dobro.

Za druge optužbe su Sinovčić i ostali okrivljeni oslobođeni.

Olakotne okolnosti

Kod odmjeravanja visine kazne sud kod Sinovčića nije našao otegotnih okolnosti. Olakotnim je cijenio njegove osobne prilike, nekažnjavanost, sudioništvo u Domovinskom ratu kao i ono što je uredno dolazio na rasprave i time doprinio bržem sudskom postupku.

Kod Erlića sud također kod odmjeravanja kazne nije našao otegotnih okolnosti. Naprotiv našao je niz olakotnih pa je sudsko vijeće primijenilo institut ublažavanja kazne zatvora ispod minimuma i kaznilo ga radom za opće dobro.

Novicu Erlića, oca aktualnog ministra, optužnicu tereti da je kao direktor NK Zadra od 2008. do 2014. pomogao Sinovčiću izvući iz kluba oko 42 milijuna kuna na temelju krivotvorenih pozajmica igračima nogometnog kluba. Temeljem tih pozajmica, tvrdi Uskok, klub je vraćao nepostojeći dug Sinovčiću kroz novac i Sinovčićeve udjele u klubu.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr