Tko je ministar Erlić čiji je otac osuđen u aferi Ribar: Ima plaću od 2535 eura, vozi Peugeot…

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Otac ministra Erlića, Novica Erlić, proglašen je krivim u petak zbog afere Ribar u kojoj je, zajedno sa zadarskim poduzetnikom Sinovčićem, stekao nezakonitu zaradu

Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić i Novica Erlić, otac ministra Erlića, proglašeni su krivima u petak zbog afere Ribar u kojoj su stekli nezakonitu zaradu.

Podsjetimo, Šime Erlić je u novoj rekonstrukciji Vlade u siječnju ove godine došao na čelo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije gdje je zamijenio Natašu Tramišak. I prije preuzimanja ministarstva Erlić je u njemu radio kao državni tajnik. Na toj poziciji je od 2020.

Prije toga bio je Erlić je prije toga bio pročelnik zadarskog Odjela za EU fondove te je, po pisanju medija, imao dobre rezultate u povlačenju europskog novca.

Erlić je predsjednik zadarske gradske organizacije HDZ-a te član Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo inovacije i investicije.

Erlić ima stan u Zadru, Peugeot…

Završili smo u imovinsku karticu Šime Erlića.

Ministar je sveučilišni specijalist i diplomirani ekonomist. Oženjen je i ima djece. Mjesečna bruto plaća iznosi mu 2535,73 eura neto. Naveo je i dva ostala prihoda, jedan od 66,36 eura mjesečno, au napomeni je navedeno da se radi o primitku koji se ne smatra dohotkom i primitkom na koji se ne plaća porez na dohodak.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Erlić ima i dva kredita, jedan u Privrednoj banci Zagreb u iznosu od 40.000 eura koji je digao 2021. godine, a drugi u OTP banci od 102.900 kuna koji je također digao 2021. godinu.

U Zadru Erlić ima stan od 50,65 kvadrata koji se procjenjuje na 697.500 kuna, a pod načinom stjecanja navodi nasljeđivanje i kredit u banci.

Od pokretnina Erlić ima jedan automobil, Peugeot 5008 kojeg procjenjuje na 22562,88 eura. Pod načinom stjecanja naveo je prodaju imovine, kredita i štednje za razliku u cijeni.

Erlić nema štednju, ali ima njegovu suprugu i ona iznosi 2108,37 eura. U imovinskoj kartici naveo je i kako je član MNK Voštarnica.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr