VIDEO Lavrova brutalno ismijali tijekom konferencije: Pogledajte što je rekao

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov još je jednom pokušao reći da je Zapad odgovoran za rat u Ukrajini, što su sudionici geopolitičke konferencije u New Delhiju u petak popratili smijehom.


Upitan kako je sukob utjecao na rusku energetsku strategiju, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrovodgovorio je: “Znate da je rat koji pokušavamo zaustaviti pokrenut protiv nas koristeći ukrajinski narod.” Publika je tu izjavupopratila smijehom.

Nakon kratkih stavova ruski ministar vanjskih poslova nastavio je: “Naravno da (sukob) utječe na ruska politikapa tako i energetsku.”

“Najjednostavniji način da opišemo što se promijenilo jest da se više ne bismo oslanjali ni na jednog partnera na Zapadu”, dodao je Lavrov. Umjesto toga, prema ministrovim riječima, Rusija traži pouzdane partnere poput Indije i Kine.

U manje “konfliktnim” vremenima

SAD je najavio novu rundu vojne pomoći Ukrajini jer je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dočekan sa smijehom na summitu G20 nakon što je rekao da Rusija “pokušava zaustaviti” rat “koji je pokrenut protiv nas”. @JamesLongman izvještaji. https://t.co/AghDvk87oP pic.twitter.com/FAXsy1AJfd

— Svjetske vijesti večeras (@ABCWorldNews) 4. ožujka 2023

Premda ovo nije prvi put da Kremlj optužuje zapad za svoju invaziju na Ukrajinu koju je naredio ruski predsjednik Vladimir Putin prije više od godine dana, značajno je da je Lavrov za sukob upotrijebio riječ “rat”.

Moskva to nastavlja zvati “posebnu vojnu operaciju” iu Rusiji je kažnjivo govoriti o ofenzivi u Ukrajini kao o ratu.

Na kraju polusatne rasprave tijekom Raisina dijaloga, indijske konferencije o geopolitici i geoekonomiji koja se svake godine održava u New Delhiju, moderator je pitao Lavrova može li obećati da će se sljedeći razgovori održati u manje “konfliktnim” vremenima.

“Pa, Amerikanci bi sigurno predložili neka pitanja koja bi vam mogla poslužiti”, rekao je napuštajući pozornicu uz smijeh publike.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr