Bivši ruski zapovjednik optužio vođu Wagnera za ratne zločine: “Kad pomnožimo njegove političke ambicije sa psihopatijom…”

Igor Strelkov, ruski separatist i bivši vojni zapovjednik, optužio je vođu skupine Wagner, Jevgenija Prigožina, da je psihopat i ratni zločinac te pozvao na njegovo uklanjanje s čela te organizacije.


Bivši ruski zapovjednik Igor Girkin, poznat i kao Igor Ivanovič Strelkov, kritizirao je Jevgenija Prigožina, osnivač Wagner grupe i ministar obrane Kremlja Sergej Šojgu zbog nedavnih operacija Moskve u Ukrajini.

Bivši agent FSB-a i desničarski nacionalist Strelkov jedan je od glavnih proruskih separatista u Ukrajini. U objavi na Telegramu rekao je da je grupa Wagner, Rus paravojna plaćena organizacija, ne može se raspustiti nakon bitke kod Bahmuta.

Predložio je da se ruske trupe zajedno s Wagnerom povuku s prve crte bojišnice kako bi se reorganizirale i kasnije upotrijebile u perspektivnijem strateškom smjeru. Međutim, potrebno je prije toga maknuti Prigožina s rukovodećeg mjesta u organizaciji, prenosi NewsWeek.

„Budući da njegove političke ambicije pomnožene psihopatijomdemonstrativnim ratnim zločinima organizacije, sklonošću besramnom iu mnogim aspektima lažnom samopromicanju štetu Wagneru i zajedničkoj stvari – pobjedi nad ‘Ukrajinom’”, objasnio je Girkin na Telegramu.

Dodao je da se sve navedeno, osim ratnih zločina, odnosi i na Šojgua, zbog čega bi bilo najbolje da se njih dvojica pozabave kao par.

Istaknuo je da je glavna bitka koju vodi Wagner mala i zanemariva, a odnosi velik broj ljudskih života. Mislio je na grad Bahmut za koji je Wagner odlučio regrutirati čak i osuđenike iz zatvora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr