NETKO NAORUŽAN UPAO U ZAGREBAČKU ŠKOLU! 'Pokušavamo pomoći učenicima': Opasna osoba ušla je nakon nultog sata

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Autor: Dnevno.hr

Nepoznata osoba naoružana nožem upala je u ponedjeljak u 13.48 sati, početkom posljednjeg sata druge smjene, u zgradu Klasične gimnazije u Križanićevoj ulici u Zagrebu.

Policija je brzo stigla na mjesto događaja te još odrađuje razgovore s učenicima.

“Reagirali smo promptno. Nitko nije ozlijeđen a sada je sve na policiji da ustanovi o kome se radi. Nisam bila prisutna, ali prema saznanjima bilo je prijetnji, a nepoznata osoba u zgradu je ušla nakon početka nultog sata. Sada pokušavamo pomoći učenicima koji su uznemireni događajem”, kaže ravnateljica i dodaje da je jedino što je čulo da je netko izvana došao nožem i da su dva policajca trčala na drugi kat.

Prema informacijama, naoružani mladić koji je ušao u jedan od četvrtih razreda nije učenik gimnazije. Prijetio je i profesorici, a kako se neslužbeno doznaje, bio je naoružan mačetom.

Po neslužbenim informacijama, u pozadini incidenta je vršnjačka svađa zbog koje je mladić ušao u školsku ustanovu u Križanićevoj ulici.

Kad se drama stišala, pred novinare je izašao ravnatelj srednje škole.

Policija zna više detalja

“Hvala svima na interesu, situacija je dosta traumatična i dogodila se krizna situacija u školi. danas negdje između 1 i 2, za vrijeme nultog sata u školu je ušao nepoznati mlađi čovjek iu učionicu. Primio je hladnim oružjem učeniku u razredu”, rekla je i dodala:

“Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesora spriječili su veće posljedice. Nitko nije ozlijeđen, policija je pozvana, dalje su u tijeku akcije policije. O daljnjem razvoju događaja nemam konkretnije informacije. U školi ćemo se svi uz službeno baviti time da riješimo posljedice traumatskih posljedica na naše učenike. Najvažnije je da su svi učenici sigurni”, rekla je ravnateljica.

Odgovorila je na pitanje novinara zna li tko je bio počinitelj.

“Policija ima informacije o počinitelju, ali ne bih ulazila u to. To nije nešto što je bilo vezano uz školu i ostale učenike. Morate znati da u trenutku međusmjene ovdje prolazi oko 700 i 800 učenika i nemoguće je kontrolirati tko ulazi i izlazi”, zaključio je.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr