Pretplata na Twitter Blue dostupna u Hrvatskoj

Hrvatski tviteraši od sada se mogu pretplatiti na Twitter Blue, poznatu Muskovu opciju od 8 dolara mjesečno, koja dolazi uz prepoznatljivu plavu kvačicu uz ime profila. Naravno, verifikacijska oznaka nije jedino što ćete dobiti za plaćanje pretplate na ovu društvenu mrežu. Tu je i opcija naknadnog uređivanja objava, pristup svim novim funkcijama prije nego ih dobiju ostali korisnici, mogućnost objave 1080p videa dužeg trajanja i slično.

Ono najzanimljivije sigurno je dodatno isticanje objave, tj. prikazivanje istih većem broju korisnika, što je vjerojatno jedini način da se nekome, tko će plaćati pretplatu, ona na neki način i isplati. Za sada će pretplatnici također morati gledati i reklame, ali će ih uskoro (ako ćemo vjerovati Musku) biti upola manje.

Odnedavno, pak, pretplatnicima s plaćenom plavom kvačicom omogućeno je i tvitanje dužih tekstova. Tako, umjesto 280, oni mogu napisati i do 4.000 znakova u jednoj tviti.

Postoje i određena ograničenja oko plaćenog programa provjere profila, tako da se ne može tako lako zloupotrijebiti. Svi će pretplatnici morati proći proces ručne verifikacije, tj. Twitteraši će se morati pobrinuti da se radi o pravim profilima. Za to će im biti potrebno dati broj mobitela. Novi Twitter profili ne mogu biti Twitter Blue pretplatnici prvih 90 dana. Svatko tko se odluči za pretplatu neće moći naknadno promijeniti svoje ime, @tag ili profilnu sliku, odnosno nakon svake takve promjene morat će se ponovno proći proces verifikacije.

“Popularne” cijene

Pretplata na Twitter Blue je dobila i službeni cjenik za Hrvatsku, koja spada u “ostale EU zemlje”. Ona tako košta 8 eura mjesečno, ali samo u slučaju kada se kupuje preko weba. Na Androidu i iOS-u, gdje Google i Apple plaćaju provizije od 30%, ista pretplata košta 11 eura mjesečno.

Nešto se može uštedjeti odabirom godišnje opcije. Ona se jednokratno plaća 84 eura na webu ili pak 114,99 eura putem mobitela.

Više o temiIzvor:Bug.hr