(VIDEO) TEŠKI POREMEĆAJ: Žena (34) svakog dana pojede 75 listova WC papira, i tako već 23 godine!

Snimak zaslona: Youtube

Autor: Zlatko Govedić

Pika (lat., eng. pica) jest mentalni poremećaj jedenja ili žudnje za jedenjem stvari koje nisu hrana. To može biti poremećaj sam po sebi ili medicinski fenomen. Progutana ili žuđena tvar može biti biološka, ​​prirodna ili umjetna.

Izraz je izravno izvučen iz srednjovjekovne latinske riječi za svraku, pticu koja je iu folkloru poznata po svom oportunističkom ponašanju pri hranjenju.

Stanovnica Chicaga (Illinois, SAD), 34-godišnja Kesha, ima bizarnu naviku jedenja toaletnog papira s čime je započela dok je još bila u školi.

Na naslovnici je dospjela pošto je prikazana u emisiji “My Strange Addiction” na TLC-u.

Njezino stanje, zbog kojeg svaki dan pojede čak 75 listova WC papira, poznato je kao ksilofagija – poremećaj prehrane koji karakterizira abnormalnu potrebu za jedenjem papira.

Inače, osobe koje boluju od štuke mogu jesti sve, od sapuna do zemlje za biljke.

“Mislim da žudim za tim jer volim način na koji toaletni papir osjećam na svom jeziku, kako se otapa kada mi udari jezik”, rekla je.

Obitelj Keshina ostavljena je u pokušaju da pronađe način da joj pomogne prestati s tom navikom.

“Svaki put kad bih vidjela Keshu, imala bi maramicu u ruci i pokušavala bi ju sakriti iza leđa. Da ste joj to pokušali uzeti, uzrujala bi se. Nikad nisam mogla shvatiti zašto ona jede maramice, i nikada neću”, ispričala je njezina majka.

Liječnici su upozorili da jedenje tako velikih količina papira predstavlja ozbiljan zdravstveni rizik.

“Izlažite svoje tijelo riziku i stvarno igrajte ruski pravilo sa svojim životom. Ako vam crijeva puknu unutar abdomena, to bi moglo biti kobno, i to vrlo brzo”, upozorio ju je psihijatar Kimm Dennis.

Autor:Zlatko Govedić

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr