IT konferencija CRO WEB 3 održana u Novskoj

Prezentacije, panel rasprave i niz radionica na temu gamifikacije, metaverzuma, blockchaina, Internet stvari obilježili su konferenciju održanu u Novskoj.

U ime organizatora Javne ustanove Regionalnog koordinatora SMŽ konferenciju otvorila je ravnateljica Andreja Šeperac. “Ovom konferencijom započinjemo projekt koji financira program Digital Europe i Ministarstvo gospodarstva vrijedan 2,3 milijuna eura. U sljedeće tri godine provest ćemo niz aktivnosti, edukacija, ali savjetovanja za tvrtku. Na temelju toga, ali i nove opreme koju nabavljamo, dovodimo inkubator PISMO na kartu europskih digitalnih centara!”, rekla je Šeperac. Pozdravne riječi uputili su i zamjenik novljanske gradonačelnice Siniša Kesićte zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić.

Održano je i nekoliko kratkih predavanja tijekom konferencije. Bojan Hadžisejić iz tvrtke Nephos istaknula je glavnu korist digitalne transformacije i njezin utjecaj na uspjeh modernog biznisa. Erik Kapfer predstavila je Pattern City, slovenski ekosustav za obrazovanje, eksperimentiranje, izradu prototipova i inovacije. dr. Christina Yan Zhang vodeća osoba The Metaverse Instituta govorila je o ulozi metaversa u budućnosti. Prema njezinim riječima, više uspjeha neće postizati veći, nego brži. “Brži u donošenju odluka, brži u transformaciji, brži u prilagodbi, brži u inovacijama!”, istaknuo je Yan Zhang.

Panel rasprava bila je posvećena transformaciji WEB 2.0 u WEB 3.0 i njezinu utjecaju na industriju videoigra i metaverse. Sudionici su bili: Milica Matović (ZUNO igre), Ante Fumić (virtualnastvarnost.net), Kristian Radić (DEVLA), Josipa Bencek (studio GROW) i Martin Petrič (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje u Sloveniji), a moderatorica je bila Tadej Slapnik (HashNET doo).

Više o temiIzvor:Bug.hr