Ovo je mačeta kojom je mladić (18) primio učenika u gimnaziji u Zagrebu: Prijetio i profesorici

NOVI DETALJI INCIDENTA

Foto: Pixsell/PUZ

Policija je tražila stanove kojima se osumnjičeni mladić koristi, au jednom je stanu na području Medveščaka pronađena mačeta dužine 47 centimetara i dužine oštrice 34 centimetra

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad mladićem (18) zbog sumnje da je prijetio više ljudi. Sumnja se da je u ponedjeljak oko 13.45 upao u jednu učionicu Klasične gimnazije u Zagrebu za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog učenika.

Nakon što ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, on joj je počeo prijetiti. Kada je ugledao učenika kojeg je tražio, izvadio je mačetu is njome krenuo prema njemu.

– Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice – navodi policija u priopćenju.

Policija je tražila stanove kojima se osumnjičeni mladić koristi, au jednom je stanu na području Medveščaka pronađena mačeta dužine 47 centimetara i dužine oštrice 34 centimetra.

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičen je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež – priopćila je policija.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr