Bilić dobio otkaz u Watfordu!

NAKON POLA GODINE

Foto: Bradley Ormesher/NEWS SYNDICATIO

Watford je većinu sezone držao šestu poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u Premier ligu, no posljednjih tjedana pali su u krizu. Imali su tek pobjedu u pet utakmica, pali su na deveto mjesto, a čelnici nisu imali strpljenja

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilićprije pola godine prihvatio je vrući krumpir. Nakon što je osam mjeseci bio bez kluba, preuzeo je klub engleskog drugoligaša Watforda. Uz jedan cilj, a to je vratiti klub u Premier ligu. Ne, nije teklo onako kako su se vlasnici nadali pa je klub smijenio Bilića usred sezone!

Watford je većinu sezone držao šestu poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u Premier ligu, no posljednjih tjedana pali su u krizu. Imali su tek pobjedu u pet utakmica, pali su na deveto mjesto uz četiri boda zaostatka za šestom pozicijom.

Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je 11 kola, itekako se stvari daju popraviti, no kontroverzna obitelj Pozo, koja je na čelu kluba, opet nije imala strpljenja. U pet godina smijenili su devet trenera, a Bilić je čak treći u posljednjih godinu dana. Mijenjaju ih kao na tragu. Trebao bi im netko reći da treneri nemaju čarobni štapić s kojim će napraviti čuda u nekoliko mjeseci.

– Želimo uspjeti ove sezone, tako da je potrebno brzo reagirati dok još imamo šanse plasirati se u doigravanje. S obzirom da je zimski prijelazni rok odavno završio, jedina promjena trenera je dostupna opcija za vraćanje energije momčadi za posljednje utakmice koje su pred nama – rekao je tehnički direktor Ben Manga o odluci kluba.

Foto: Bradley Ormesher/NEWS SYNDICATIO

Znao je da je Slaven u kakav je klub došao, vrlo brzo je nametnuo autoritet i poboljšao rezultate. Watford je jedno vrijeme držao čak i treću poziciju, no u veljači je sve krenulo naopako. Kako je klub potvrdio, momčad će do kraja sezone voditi Chris Wilder.

Nane je, nakon pola godine, opet bez posla. U Engleskoj je uvijek poželjan, pogotovo zbog onoga što je radio na klupi West Hama i WBA-a pa ne bi bilo čudno da ga uskoro opet vidimo na otoku. Podsjetimo, u karijeri je vodio Hajduk, Hrvatsku, Lokomotiv Moskvu, Bešiktaš, Al Ittihad, West Ham, WBA, Beijing Guoan. Veliki trag ostavio je u Turskoj gdje je vodio Bešiktaš, a kada god Galatasaray i Fenerbahče traže novog trenera, on je na vrhu liste želja. Do sada se nije ostvarilo, ali nikad nije kasno.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr