VIDEO Plenković: 'Paket mjera donosimo na godinu dana, a Vlada će pomoći svima koji žele'

‘HDZ UREDNO POSLUJE’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nemamo dugovanja niti kredita koji bi doveli u pitanje urednog poslovanja. Stranka se ponaša racionalno, trošimo koliko treba, rekao je Plenković

U središnjici HDZ-a danas je bila sjednica šireg Predsjedništva. Ona je počela nešto nakon 16:30 sati. Nakon nje, javnost se obratila premijeru Plenkoviću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na početku obraćanja, osvrnuo se na teme o kojima su razgovarali na sastanku.

– Sve je potpuno čvrsto, stabilno, rekao bih harmonično – kazao je Plenković.

Osvrnuo se na financijsko izvješće stranaka, navodeći da tu nema ništa novo.

– Nemamo niti jedan dug niti kredit koji bi doveo u pitanje urednog poslovanja. Stranka se ponaša racionalno, trošimo koliko treba – istaknuo je i poručio da će Vlada pomoći svima kojima je potrebna pomoć.

– Predstavili smo partnerima konture novog paketa pomoći građanima. On će biti, kao i svi do sada, sveobuhvatan, snažan, primjeren trenutku. Ono što mogu reći, Vlada će predložiti zakonske izmjene gdje ćemo zadržati najnižu stopu plina – Mjere će, kaže, biti predstavljene javnosti sredinom idućeg tjedna. Mjere pomoći će trajati godinu dana.

Naglasio je kako su u stranci zadovoljni rastom BDP-a.

– Zadovoljni smo rastom BDP-a – u četvrtom kvartalu 4 posto, rast u ovoj velikoj križnoj godini 2022. bio je 6,3 posto. To je prema dostupnim informacijama između četiri najbolja rezultata na razini zemalja Europske unije. Svega su Irska, Rumunjska i Cipar bili bolji od nas, prema tome u samom smo vrhu – poručio je premijer.

Kaže da se vidi da se inflacija usporava.

– Vidimo i usporavanje inflacije, a očekujemo da će se smanjiti u skladu s prognozama Vlade i međunarodnih organizacija, a to je da će ove godine biti oko 6 posto – rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na stranačke aktivnosti.

– Mi smo u jednom velikom obilasku svih županijskih organizacija nakon gotovo tri godine pauze i opća atmosfera je odlična, ljudi su itekako željni i političkog angažmana i podrške onome što su temeljni ciljevi politike vlade i politike HDZ-a koja predvodi parlamentarnu većinu – ističe.

Komentirao je i curenje informacija iz istrage. Dobronić je kazao da to doista nije dobro.

– Disciplina? A kako? Kojom metodom? Je li dao recept? nije dao recept, a slaže se ovim što sam ja rekao koliko sam shvatio. Nema nikakvih promjena u našem stavu, to nema veze s medijima”, kazao je Plenković.

– Model je takav da se zlorabi nešto što se ne smije zlorabiti, nema nikakvog razloga ni javnog interesa. Čiji je interes to? Donijet ćemo zakon, promijeniti ga i bit će to puno bolje – dodao je.

Osvrnuo se i na razgovor europske tužiteljice o slučaju Žalac.

– Nisam gledao njen intervju, ne znam što ona zna, nema nervoze – odgovorio je i dodao:

– Mi dajemo pare, i onda curi iz istrage. To tako ne ide.

Najčitaniji članci

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr